FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 90., 2021/36. adás

Kőszegi különlegesség – az ékes Chernel-kert / TúraPont – a Gerecse gyöngyszeme, az Agostyáni Arborétum / Vadvilág – Gímszarvasok szabadtéri “hangversenye” / Cifrásdi Piknik – a sokszínű népi kultúra nyüzsgő eseménye / Gasztro percek – Céklafasírt

Kőszegi különlegesség – az ékes Chernel-kert

A Chernel-kert Kőszeg város helyi jelentőségű védett természeti területeinek egyik legékesebbike. Névadója Chernel István Európa-hírű természettudós, aki 1896-ban maga kezdett hozzá az akkoriban még gyümölcsösök, szőlők ölelte kert kialakításához. A hangulatos ösvények mentén számos botanikai különlegességgel találkozhat a látogató. A 2,5 hektáros park ad otthont hazánk egyetlen olyan tanösvényének, ahol a Kárpát-medence legveszélyeztetettebb növényfajainak példányai között sétálhatunk. A kertben madárvédelmi mentőközpont is üzemel. Az itt élő madarak nyugalma érdekében a röpdékbe természetesen csak szakemberek léphetnek be. A bemutatórészen azonban testközelből láthatunk ragadozó madarakat, illetve fehér gólyákat.

TúraPont – a Gerecse gyöngyszeme, az Agostyáni Arborétum

Száz éves tölgyek varázslatos birodalma húzódik meg Tata és Tardos között. A Gerecse gyöngyszeme. Méltán szokás így is nevezni a különleges Agostyáni Arborétumot, mely a Gerecse Tájvédelmi körzet ékessége. Ragadjunk hát túrabakancsot és barangoljuk be ezt a botanikai csodavilágot!

Vadvilág – Gímszarvasok szabadtéri “hangversenye”

Gutorfölde, Szentpéterfölde, Baktüttös, Szentkozmadombja… nos, ezeken a településeken biztos, hogy jelenleg nem érdemes szabadtéri hangversenyt rendezni, hiszen e zalai táj dús erdeinek, vizenyős völgyeinek színpadát már jó ideje egyetlen hang veri fel: a szarvasbőgés.

Cifrásdi Piknik – a sokszínű népi kultúra nyüzsgő eseménye

A Kárpát-medence sokszínű népi kultúráját népszerűsítő Cifra Műhely idén már harmadik alkalommal rendezi meg Écsen a Cifrásdi Pikniket. Kézműves foglalkozások, gasztronómiai különlegességek, népzenei koncertek és igazi családi piknik hangulat jellemzi ezt a nyüzsgő eseményt.

Gasztro percek – Céklafasírt

A zöldségfasírtok jóval kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a húsos változatok. Salátával könnyű ebédként tálalható, de köretként is kiváló lehet. Az alacsony kalóriájú, egyben egészséges céklából akár nagyszerű fasírt készülhet.

A teljes adás (26:00)

– Kőszegi különlegesség – az ékes Chernel-kert
– TúraPont – a Gerecse gyöngyszeme, az Agostyáni Arborétum
– Vadvilág – Gímszarvasok szabadtéri “hangversenye”
– Cifrásdi Piknik – a sokszínű népi kultúra nyüzsgő eseménye
– Gasztro percek – Céklafasírt

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A propikonazolnak nincs alternatívája a faanyagvédelemben

Következő cikk

Ízvadászatra fel! Terítéken a vadhúsok.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Erdészeti nyomtatványok PDF-ben

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya a weboldalukon elérhető erdészeti nyomtatványokat – a felhasználók kérése, munkájának segítése érdekében…