FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Wildlife Estates Label

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás keretében került sor a European Landowners’ Organisation (ELO) díjának átadására, amelyben kimagasló, példamutató és eredményes vadgazdálkodási tevékenységet folytató szervezetek részesülhetnek. Ezt az elismerést Magyarországon elsőként a SEFAG Zrt. két vadászterülete kapta.

A „Wildlife Estates Label” olyan vadászterületek hálózatát jelenti, melyek önként vállalták elkötelezettségüket a fenntartható vadgazdálkodás filozófiájának betartása mellett.

Jelenleg 13 nemzetet és 134 területet foglal magába, amely mintegy egymillió hektárnyi, különböző biogeográfiai régiókban található. A csatlakozók célja, hogy megőrizzék, illetve élhetőbbé tegyék természeti, kulturális és társadalmi környezetüket.

Ezen túlmenően cél, hogy példaértékű gazdálkodást folytató területek hálózatait hozzák létre, amelyek mintaként mutatják be Európa szerte a jó gazdálkodás és az élővilág- és élőhely megőrzés legfőbb elveit.

A díj Magyarországon eddig példa nélkül való volt, hazánkban elsőként a SEFAG Zrt. Lábodi és Zselici vadászterületei kapták meg.

A SEFAG Zrt. Magyarország legnagyobb – 103.000 hektáron – vadgazdálkodó cége. Mindkét díjazott terület kiváló erdészeti és vadállománnyal bír, illetve példamutató gazdálkodási tevékenységet végez nemzetközi relációban is. A címet az erdő- és vadgazdálkodási ágazatok összhangjának, a fenntartható és a természetvédelmi szempontokat előtérbe helyező gazdálkodásnak, illetve a társadalom irányában végzett kommunikációnak köszönhetően érdemelték ki ezek a területek. Több kapcsolódó kutatás is fűződik a kollégák nevéhez, amelyek világviszonylatban is értékes eredményekkel büszkélkedhetnek. Ezek egyikéről „Az Echinococcus multilocularis terjedése vadonélő ragadozókban” címmel Halász Tibor, a SEFAG Zrt. Zselici Erdészetének vadgazdálkodási ágazatvezetője tart előadást a világkiállítás keretében zajló Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencián.

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

FATUDAKOZÓ – hírek, ajánlatok

Következő cikk

Csodaszarvas Családi NapStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések