FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újabb vendégház a somogyi erdőben

Átadták a Téry Ödön pályázati program keretéből támogatott Haracsi Vendégházat a Kardosfa Hotel szomszédságában.

Az utóbbi idők turisztikai szemléletváltásának köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ökoturizmus. A turisták komplex programcsomagokat keresnek, ahol elérhető a szállás-ellátás-élmény hármasa. Ehhez igazodva a SEFAG Zrt. az elmúlt évtizedben számos turisztikai és közjóléti fejlesztést hajtott végre a Somogy megyei erdőkben annak érdekében, hogy a természetjárók megtalálják az aktív kikapcsolódási lehetőségeket. A fejlesztési sorozat egyik állomásaként november 12-én került átadásra a Hotel Kardosfa*** tőszomszédságában található Haracsi Vendégház.

Az épületet átadta Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője, Pap László, az Agrárminisztérium Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztályának főosztályvezetője és Fehér István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója. Fotók: Szigeti Edit

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője, Pap László, az Agrárminisztérium Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztályának főosztályvezetője és Fehér István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója.

Fehér István köszöntőjében elmondta, hogy a Zselic szívében – a Ropolyi-völgy közelében – elhelyezkedő épület felújításának összköltsége 55,2 millió Ft volt, melyből 49 millió Ft-ot a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretéből biztosítottak, a fent maradó összeget pedig az állami erdőgazdaság tette hozzá. „Bízunk benne, hogy a természetjáró turisták megtöltik a házat és elviszik majd a Zselic jó hírét az ország minden pontjára” – fűzte hozzá a vezérigazgató.

Révész Máriusz arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy a program megvalósítása során kiemelt szempont volt, hogy olyan régiókra is ráirányítsák a figyelmet, melyek kevésbé ismertek. „A Zselic hazánk egyik olyan térsége, mely messze a turisztikai potenciálja alatt teljesít, hiszen itt hihetetlen mennyiségű látnivaló van. Bízom benne, hogy ezekkel a fejlesztésekkel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az emberek körében még nagyobb népszerűségnek örvendjen a Zselic”. A kormánybiztos bejelentette, hogy ennek érdekében 1,5 milliárd Ft-ot fordítanak további turisztikai fejlesztésekre a jövő évben.

Gelencsér Attila köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy a Zselic a kaposváriak számára egyfajta rekreációs övezetként szolgál, ezért kiemelt figyelmet igényel. „Egykor stratégiai célként fogalmaztam meg, hogy bizonyítsuk be, hogy érdemes ide jönni kirándulni, de akár életvitelszerűen élni is, nyissuk ki a Zselicet az ország számára! Az elmúlt 10 év komoly munkájának eredménye mára pedig egy élettel teli Zselic” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A vendégház névadója, a magyar erdőgazdálkodás, erdészeti tudomány és oktatás kiemelkedő alakja, a Toponáron született Haracsi Lajos, aki egykor a Soproni Erdészeti Egyetem igazgatója és az Erdészeti Egyesület elnöke volt. A neves szakember gyermekkorában sok időt töltött a Zselicben, erdészként szolgáló nagyapja mellett.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ közreműködésével felújított, Kaposvártól mintegy 20 kilométerre található – Dél-dunántúli Kék Túra útvonala mentén lévő – 110 négyzetméteres, 11 fő befogadására alkalmas, légkondicionálóval és napelemekkel ellátott 3 szobás turistaházban kialakításra került egy fedett terasz, illetve a vendégházhoz kapcsolódó, grillel és főzőlappal felszerelt kültéri, fedett konyha is. A létesítmény minden szempontból megfelel a mai kor követelményeinek, emellett a vendégek részére a Hotel Kardosfa*** éttermi, wellness, valamint egyéb szolgáltatásai – térítés ellenében, nyitva tartási időben – is rendelkezésre állnak.

forrás: SEFAG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Városi fák értékelése

Következő cikk

Erdészeti politika = nemzeti hatáskör



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések