FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Csodaszarvas Családi Nap

Az Egy a Természettel Világkiállítás rendkívül szerteágazó, a vadászati kultúrát, hagyományokat népszerűsíteni igyekvő eseményeinek sorába csatlakozott szeptember 18-án a Festetics Imre Élményközpont megnyitójával induló, jó hangulatú, színes programokkal tarkított Csodaszarvas Családi Nap Gyenesdiáson.

Izgalmas, interaktív és élménygazdag programok sorozata várta a látogatókat a reggeli nyitástól kezdve, egész nap.

A Festetics Imre nevét viselő élményközpont magába foglalja a Természet Háza Látogatóközpontot, a vadon élő állatokat természetes környezetükben bemutató Vadfarmot és a hazai, majdhogynem feledésbe merült őshonos házi állatfajtákat bemutató Állatparkot, valamit a Nagymező kirándulóközpontot. A Bakonyerdő Zrt. célja volt, hogy a Keszthelyi-hegység nyugati kapujába, Gyenesdiásra, egy indikatív élményközpontot hozzon létre, amely maradásra csábítja az ide érkezőket. Ez a régi-új komplexum, minden tekintetben megfelel ennek a célkitűzésnek.

A Festetics Imre Élményközpont hivatalos megnyitóján kerültek átadásra az elmúlt időszak fejlesztései, a közel öt hektáros vadon élő, valamint őshonos magyar juhfajtákat is bemutató vadfarm. Az állatokat tágasabb helyen, természetes környezetükben, akár magaslesekre felmászva is megszemlélhetik a látogatók.

Jagicza Attila, a Bakonyerdő Zrt. vagyongazdálkodási főmérnöke elmondta: a fejlesztést a társaság saját forrásából finanszírozta. A terv egy komplex élményközpont folyamatos kialakítása. “Bekapcsolva a Nagymezőt, a lőteret, majd idővel kialakulhat egy olyan élményközponttá, ahol a kerékpárosok, illetve az összes balatoni vendég kedvére eltölthet akár egy egész napot.

Manninger Jenő, országgyűlési képviselő a család és a természet kapcsolatának fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, hogy ennek a régiónak óriási vonzereje, hogy itt együtt élhetünk a természettel – nem csak a Balatonnal, hanem a Keszthelyi-hegységgel is.

Gál Lajos polgármester kiemelte: “Eleink, Festetics Imre, Darnay-Dornyai Béla – akiknek a mellszobrai kint vannak az épület előtt – bizonyítják azt, hogy nagyon nagy szükség van a múltba való visszatekintésre. Nagyon nagy szükség van egy komoly térségpolitikai alapra, az ökoturisztika megteremtésére, és szerintem a Bakonyerdő Zrt. ebben élen jár, hiszen ez egyfajta ökotengely itt, Keszthely-Gyenesdiás tőszomszédságában, egészen a Keszthelyi-hegységig.”

Az immáron hagyománnyá váló Csodaszarvas Családi nap keretében az érdeklődők Major Veronika olimpikon iránymutatásával kipróbálhatták a légpuskalövészetet, a Sághegy Íjász és Hagyományőrző Egyesület íjászbemutatója után a szakemberek segítségével sajátíthatták el a helyes tartás, célzás és lövés technikáját. Az ebédet Németh Tamás séf szolgáltatta ízletes vadspecialitásaival. A délután folyamán Maróti Béla vadászkutya bemutatója vette kezdetét, két gyönyörű magyar vizslája társaságában. Az érdekes programok sorát Kisteleki Gergely zárta, látványos solymászbemutatójával.

A nap zárásaként a Kákics zenekar koncertezett a Természet Háza udvarán, majd fergeteges táncházzal ért véget a kellemes hangulatú rendezvény az Élményközpontban. Minden korosztály megtalálhatta a maga számára érdekes programot. Bízunk benne, hogy a már több éve visszatérő rendezvény egyre nagyobb látogatottságnak örvend majd az őszi szarvasbőgés időszakában.

forrás: Bakonyerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Wildlife Estates Label

Következő cikk

National Forest - rekultiváció 520 négyzetkilométerenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések