FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészek és asztalosok elismerése az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja, október 23. alkalmából az Agrárminisztériumban

Fotó: Pelsőczy Csaba

A történelem már sokszor bizonyította, hogy a magyar agrárium különleges erővel és hittel bír. Ha kell helyt áll az elnyomás elleni harcban, ha kell leküzd világméretű krízishelyzetek okozta válságokat is – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából átadott elismerések kapcsán, csütörtökön, Budapesten.


Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Fehér István, a volt Állami Erdészeti Szolgálat nyugalmazott erdőfelügyelője részére, eredményes erdészetvezetői, erdőtervezői munkájáért, az erdészközösség érdekében végzett áldozatos tevékenységéért.

Könyves Kálmán, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója részére, az Almamelléki kisvasút megmentésében, a Sasréti erdei iskola megalapításában játszott szerepéért, életútja elismeréseként.

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

Éles Csaba, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott erdőgondnoka részére, a sikotai réten épült az erdő és az ember kapcsolatát jelképező tölgyfa kompozíció megálmodásáért, életútja elismeréseként.

Hipság István, a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a bakonyi bükkösök felújításban elért eredményeiért, négy évtizeden át végzett sokoldalú szakmai tevékenységéért.

Magyar Ildikó Ágnes, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vadászházi gondnoka részére, az erdőgazdaság több vadászházában végzett áldozatos munkájáért.

Panyik Gizella, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vezető könyvelője részére, a közel két évtizedes az erdőgazdálkodás érdekében végzett kimagasló pénzügyi munkájáért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Nyeste András, a NYÍRERDŐ Zrt. csemetekert kezelő erdésze részére, a csemetetermesztés és az akác vegetatív szaporításának kidolgozása terén végzett közel öt évtizedes kiváló munkájáért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Dicséretet adományozott

Jámbor Nóra, az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Helyettes Államtitkárságának titkársági referense részére, a nagy szakértelemmel végzett magas színvonalú, lelkiismeretes, példaértékű munkájáért, kiemelkedő szervező tevékenységéért.

Tamás Antal, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vadászati referense részére, az agrárszektor vadászati és erdészeti szakterületein végzett több évtizedes elkötelezett munkájáért.


A szakmai díjak átadását követően dr. Nagy István agrárminiszter elismerését fejezte ki a EUROSKILLS GRAZ 2021 versenyen kiemelkedő sikert elérő csapatok, köztük az asztalosok részére. A minden páros évben – idén kivételesen – megrendezésre kerülő EUROSKILLS tekintélyes szakmai versenynek minősül, az itt elért kiváló eredmények öregbítik a magyar agrár-szakképzés hírnevét, elismerést szereznek a résztvevő csapatok felkészítésében közreműködő agrár-szakképző iskoláknak.

A fotó forrása: FB

Épületasztalos kategóriában:

Fekete Martin versenyző, aKisalföldi-Agrárszakképzési-Centrum Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzett diákja,

Babanecz Csaba vezető szakértő,a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Technikum és Szakképző Iskola oktatója,

Nagy Ádám felkészítő, korábbi versenyző,

Viasz Kádi Tibor felkészítő, a Kisalföldi-Agrárszakképzési-Centrum Herman Ottó Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója.

Bútorasztalos kategóriában:

Sajtos Dániel versenyző, aKisalföldi Kisalföldi-Agrárszakképzési-Centrum Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzett diákja,

Fekete Zoltán vezető szakértő,a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Technikum és Szakképző Iskola oktatója,

Simon Krisztián felkészítő, korábbi versenyző.


Fotó: Pelsőczy Csaba

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy 1956 az emberi méltóság, az önbecsülés visszaállításának forradalma volt. Az összetartásból egység, az egységből pedig erő született. Olyan erő, ami elsöpörte az elnyomást. A miniszter szavai szerint ma is nagy a felelősség rajtunk: erősnek, egységesnek kell lennünk. Meg kell védenünk mindazt, amit közösen értünk el, az elmúlt tizenegy évben. A magyar nemzet visszaszerzett mindent, amit a kommunisták és a baloldali kormányok elvettek: visszaszereztük a nemzeti szuverenitásunkat, talpra állítottuk a gazdaságunkat, kimásztunk az adósrabszolgaságból, megerősítettük a nemzeti kultúránkat, nemzeti identitásunkat, gyarapítjuk a családokat, építjük az otthonainkat, a falvainkat, városainkat. Most megvan az igazi esélyünk arra is, hogy megnyerjük a szabadságharcot, amit 1956-ban és 2006-ban is vérben fojtottak – tette hozzá.

Kifejtette, a 65 évvel ezelőtti események bebizonyították az egész világ számára, hogy egyetlen, karhatalommal megtámogatott, az emberek jogain átgázoló, kívülről szervezett politikai rendszer sem maradhat fenn hosszú távon az emberek bizalma és támogatása nélkül. Nagy István elmondta, 1956 nem egy egyszeri háború volt, hanem egy nagy háború hősies pillanata. Egy nagy háborúé, ami ma is tart, és ami Magyarország szabadságáról szól. Hiszen mi magyarok ugyanaz a nemzet vagyunk ma is.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy nem a gyászt, hanem az önbecsülést, a magyarnak lenni büszkeségét várják tőlünk hőseink. Azt, hogy hűek legyünk az általuk képviselt értékekhez és továbbvigyük azt a hitet, amellyel a magyar nép jövőjéért áldozták életüket. Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy a tét ismét a magyar mezőgazdaság, a gazdatársadalom és a vidéki polgárság megmaradása és további erősödése, illetve, a szuverenitás, az önrendelkezés, az egészséges, biztonságos magyar élelmiszerek védelme. Ehhez olyan elkötelezett és lelkes emberekre van szükség, akik munkájukat hivatásnak élik meg, és feladataikat szenvedéllyel és szorgalommal látják el. Éppen ezért most azoknak kell köszönetet mondanunk, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért. Ne feledjük, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei azt üzenik nekünk: előre, ne hátra – hangsúlyozta a tárcavezető.

Forrás: kormany.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdélyi fa- és bútoripar krízise

Következő cikk

Erdészeti szakigazgatási információs rendszer – Körmünkre égő fejlesztés?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések