FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

INTERFORST 2022. július 17-20., München

Bő kilenc hónappal a megnyitása előtt az INTERFORST, amely 2022. július 17-20. között lesz a müncheni kiállítási területen, nagyon pozitív időközi következtetést von le. A vezető nemzetközi erdészeti és erdészet technológiai szakkiállítás közelgő kiadása képes a 2018-as rekordszintet tudományos eseményekkel és gyakorlati különleges bemutatókkal fenntartani a járványokkal összefüggő lehetetlenségek ellenére.

Petra Westphal, az INTERFORST kiállítási igazgatója örül, hogy „teljes mértékben a tervek szerint haladunk. Még a nemzetközivé válás enyhe növekedésének jelei is láthatók. A jelenlegi körülmények között még ez sem tekinthető magától értetődőnek, és azt bizonyítja, hogy az iparnak a jövőben is szüksége lesz szakvásárokra.”

Az INTERFORST 2022 körülbelül 80.000 négyzetmétert foglal el – a B6-ban 11.000 négyzetméter csarnokterületet és 69.000 négyzetméter szabadtéri területet. Összesen mintegy 450 kiállítót és több mint 50.000 látogatót várnak. „Az utolsó INTERFORST-on a kiállítók 36 százaléka más országokból érkezett. Célunk, hogy ezt az arányt 40 százalékra növeljük. ” Ehhez az INTERFORST fókuszállamának, Csehországnak a megválasztása is hozzájárul: „Sok potenciált látunk a délkelet-európai piacon, különösen a látogatók tekintetében” – magyarázza Westphal. „A Cseh Köztársaságot ezért minden keretprogram tételnél figyelembe veszik. A Német Mezőgazdasági Társasággal (DLG) közösen szervezett partner kereső műhelyek egyike Délkelet-Európára helyezi a hangsúlyt.”

Az INTERFORST másik szilárd alkotóeleme a tudományos és gyakorlati események és különleges bemutatók. 2022-re az „Erdőátalakítás / éghajlatváltozás”, az „Erdőfenntartó és -hasznosító vonalak”, valamint az „Erdőtechnológia és digitalizáció” témái állnak a figyelem középpontjában a kongresszus és a fórum területén.

A 2018. évi INTERFORST szabadterületi kiállítás egy részlete.

Ezenkívül ismét lesz INTERFORST különleges bemutató a B6 csarnokban és a szabadtéri területeken, a Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik (KWF) [Erdei Munka és Erdészeti Technika Kuratóriuma], az Erzeugergemeinschaft für Qualitätsforstpflanzen (EZG) [Minősági Erdei Növények Termelő Közössége], a Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung (DGUV) [baleseti biztosítás]és a Sozialversicherung für Landwirtschaft, Forsten und Gartenbau (SVLFG) [szociális biztosítás] szervezésében. A különleges show-t, amely a jövő trendjeinek bemutatásáról szól, először a szabadtéri DLG Forest Practice Arena [erdészeti gyakorlótér] fogja kiegészíteni.

Eközben a “zöld kanapét” a B6-ban helyezték el, amelyet a Bajor Élelmiszer, Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium és a proHolz Bayern fog használni az üzleti élet, a tudomány és a politika találkozóhelyeként előadásokhoz és vitákhoz.

A 2022-ben a számos elhalasztott vásár miatt az INTERFORST dátuma csak most változnak kissé. Ezúttal a vásár vasárnap kezdődik, ahogy Westphal elmagyarázza: „Ezen a napon támogató programunk teljesen a kis- és közepes méretű magánerdő-tulajdonosokra irányul. Ennek az ügyfélkörnek a megszólításában különösen az AGDW-Die Waldeigenthaber, regionális szövetségei és az Osztrák Erdészeti Szövetség támogat minket.”

Forrás: INTERFORST
(MM)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Biomassza fenntartható termesztése

Következő cikk

Növekvő fakitermelés Svédországban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések