FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újítások az IKEA-nál

A megújult IKEA-alkalmazás iOS- és Andorid-rendszerű okostelefonra is letölthető már Magyarországon, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy termékeket vásároljanak mobiltelefonon vagy tableten keresztül. / Circular Hub – a használt IKEA bútorok új esélyt kapnak.

Az IKEA-alkalmazásban termékajánlásokat, értékeléseket és véleményeket is találhatnak a vásárlók, egyszerű keresési és böngészési lehetőségekkel. Láthatók lesznek az IKEA Family kedvezmények is más ajánlatok mellett.

Szeptemberben már kísérleti jelleggel elérhető volt az alkalmazás – Magyarországon 86 600 letöltést regisztráltak, az applikáción keresztül pedig több mint 1700 befejezett vásárlás történt.

“Tovább bővítjük a többcsatornás lehetőségeket vásárlóink számára Magyarországon. A vásárlói szokások ismeretében elmondhatjuk, hogy a vásárlások 80 százaléka online indul, ezért újabb fejlesztéseket tervezünk a digitális vonalon” – mondta el Pavel Jirát, az IKEA cseh–magyar–szlovák régiójának digitalizációért felelős vezetője. “A vásárlási alkalmazáson belül bárki megveheti a neki tetsző termékeket. Jelenleg is dolgozunk azon, hogy az applikáció segítségével a Scan & Go funkció vagy a vizuális keresés is használható legyen” – tette hozzá.

A vásárlók akár az áruházi látogatás alatt is alakíthatják bevásárlólistájukat. Emellett egy beépített vonalkódolvasó segítségével is válogathatnak a termékek között, így további információkat kaphatnak azokról, például a felhasznált anyagokat és a méreteket is megismerhetik. A vásárlók bemutatótereket is láthatnak úgy, mintha az áruházba látogatnának. Az alkalmazás különlegessége, hogy az ajánlásokat a kedvelt termékek alapján kapják a felhasználók, csakúgy, mint az inspirációs tippeket. 

Az IKEA-alkalmazást már több mint 26 milliószor töltötték le világszerte (2021 júniusa óta). Mostantól Magyarországon is elérhető. Tavaly az IKEA-alkalmazás legjobb európai digitális projektként dupla ezüstöt nyert a Lovie Awardson.


Magyarországon 2020. júniusában indult a cég használbútor-kereskedése.

A Circular Hub (Fenntarthatósági Pont) lélegzetelállítóan alacsony árú IKEA termékek vonzó kínálatával várja látogatóit. Együtt sokat tehetünk a változásért, ha az általunk kedvelt termékekre vigyázunk, megjavítjuk, felújítjuk vagy továbbadjuk őket ahelyett, hogy egyszerűen kidobnánk. Jelenleg itt találhatjuk meg az IKEA vásárlóktól a Bútorok második élete szolgáltatás keretében megvásárolt termékeket.

A Fenntarthatósági Pont, más néven a Circular Hub az a hely, ahol arra inspiráljuk vásárlóinkat és arra teremtünk számukra lehetőséget, hogy fenntarthatóbb döntéseket hozzanak a hétköznapokban, illetve megmutassuk nekik, hogy a körkörösség gyakorlata kényelmes és egyszerűen kivitelezhető. A rendkívül kedvező árú termékek – melyekkel vásárlóink korábban a Leértékelt árú termékek osztályán (más néven a FYND részlegen) találkozhattak –, továbbra is elérhetők az új elnevezést kapott és megújult területen. A Circular Hub célja, hogy termékeink élettartamát meghosszabbítsuk, és megóvjuk őket attól, hogy kidobásra kerüljenek. Büszkék vagyunk, hogy adhatunk nekik egy második esélyt.

A környezetvédelmi megfontolások miatt a fogyasztók is kevésbé elutasítók ma már a használt termékekkel kapcsolatban. Nem véletlen, hogy a nagyobb kereskedők is efelé nyitnak: az online apróhirdetési portálokon és közösségi média csoportokban nagyon könnyű lett a a használt termékek kereskedelme. Az Adevinta és Schibsted vállalatcsoport jelentése szerint 2020-ban 25 millió tonnányi új alapanyagot és 20 millió tonnányi szén-dioxid kibocsátást váltottak ki a fogyasztók azzal, hogy használt termékeket vettek új helyett.

forrás: vg.hu; ikeahasznaltbutor; G7

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az EU miniszteri találkozó előtt a kiegyensúlyozatlan erdőpolitika többeket felingerelt

Következő cikk

Újjáépül Lillafüreden a Zsófia kilátó



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések