FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Áremelkedés az IKEA hálózatban

Átlagosan 9 százalékkal emeli világszerte árait az IKEA, erről a társaság a 2022-es kitekintőjében adott hírt. Az idén a világ legnagyobb bútorgyára több intézkedéssel igyekezett meggátolni, hogy az ellátási láncokban való zavart és az emelkedő nyersanyagköltségeket át kelljen hárítani a fogyasztókra – írja a Reuters.

Azonban ennek vége: muszáj emelni az árakat. A különböző országokban eltérő lehet az emelés mértéke, tükrözve a helyi inflációs nyomást.

Ennek alapján mi nem állunk túl jól, itthon jelenleg 7,4 százalékon áll a mutató, és sem a jegybank, sem a kormány nem várja, hogy jövőre érdemben csökkenni fog.

Tolga Öncü, a cég kiskereskedelemi üzletágának vezetője azt írta: az IKEA jövőre is küzdeni fog az emelkedő szállítási és nyersanyagköltségekkel, nem lehet arra számítani, hogy a közeljövőben a helyzet megváltozzon.

„Úgyhogy először azóta, hogy emelkedni kezdtek a költségek, a cég kénytelen áthárítani ezt a fogyasztókra.”

forrás: forbes.hu

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új rendelet az ÜHG kibocsátás elkerülés kiszámításáról

Következő cikk

Tuskógomba kutatás eredményei



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…