FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 101., 2021/47. adás

Látogatás a pannonhalmi Ürmös Portán / Valaczkai Erzsébet és tanítványainak kiállítása / Erdő Ernő bácsi meséi – Miért pettyesek az őzgidák? / Fajtiszta vadmacska kölyök a Budakeszi Vadasparkban / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Nemzeti parkok / Női vadászok konferenciája Tatán / Gímtrófeaszemle az Úrbéri vadászháznál

Látogatás a pannonhalmi Ürmös Portán

Ősi gyümölcsfák a kertben, gyógynövényágy a közeli zarándokúton vándorlók számára. Nos igen, Pannonhalmán nemcsak az Apátság vonzereje késztet megállásra. Egy családi gazdaságba látogatok most el, egészen pontosan a pannonhalmi Ürmös Portára.

Valaczkai Erzsébet és tanítványainak kiállítása

Az erdei környezet és az abban élő állatok – ezek az állandó témái Valaczkai Erzsébet Csergezán-díjas festőművész kiállításainak. A legújabb alkotásoknak a pétervásárai Művelődési Központ adott otthont, ahol a művésznő saját festményei és könyvillusztrációi mellett, fiatal tanítványainak képei is helyet kaptak a kiállított műremekek között.

Erdő Ernő bácsi meséi – Miért pettyesek az őzgidák?

Az őzgidák tavasszal jönnek a világra, és amíg meg nem erősödnek, addig az aljnövényzetben bújnak meg. A bundájukon lévő fehér pettyek segítik az elrejtőzést a napfényfoltoktól csillogó sűrű rengetegben.

Fajtiszta vadmacska kölyök a Budakeszi Vadasparkban

Fajtiszta kölyökvadmacskát találtak a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai, a Börzsöny egy zárt, erdős, lakott területektől távol eső részén. A legyengült állatot – befogását követően – a nemzeti park munkatársai haladéktalanul a vadmacska fajmegőrzési programban együttműködő partnerükhöz, a Budakeszi Vadasparkba szállították.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Nemzeti parkok

A magyar természetvédelem már több, mint 150 éves hagyományokkal rendelkezik. Jelenleg a legmagasabb szintű oltalmat a nemzeti parkok jelentik.

Női vadászok konferenciája Tatán

A Vadászati Kulturális Egyesület, Diana Vadászhölgy Klubja fogadta a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács Artemis Munkacsoportját a hagyományos VI. Nők és a Fenntartható Vadászat Nemzetközi Konferenciájának keretében, Tatán. Nyolc ország mintegy, félszáz vadászhölgye közösen vitatta meg az eseményen a fenntartható vadgazdálkodás jövőbeli szerepét. A konferencia egyik elemeként Prihoda Judit festő és grafikusművész, a zene dallamára, egy elefántot alkotott a vászonra, mindössze negyed óra alatt.

Gímtrófeaszemle az Úrbéri vadászháznál

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. úrbéri vadászházánál rendezte meg idei, gím trófeaszemléjét. A helyszínen, a szokásoknak megfelelően, Dr. Renner Sándor plébános celebrálásával Szent Hubertus misét is tartottak az esemény második felében.

A teljes adás (26:00)

– Látogatás a pannonhalmi Ürmös Portán
– Valaczkai Erzsébet és tanítványainak kiállítása
– Erdő Ernő bácsi meséi – Miért pettyesek az őzgidák?
– Fajtiszta vadmacska kölyök a Budakeszi Vadasparkban
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Nemzeti parkok
– Női vadászok konferenciája Tatán
– Gímtrófeaszemle az Úrbéri vadászháznál

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

OEE Wágner Károly Könyvtár a neten

Következő cikk

Erdőirtástól mentes termékek forgalmazása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések