FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 102., 2021/48. adás

Értékmegőrzés az écsi Cifra Műhelyben / Őshonos állatok a Mátrai Bivalyrezervátumban / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdősültség itthon és a nagyvilágban / Vadvilág – Télbe hajló november vége / Erdő Ernő bácsi meséi – Mi az a magasles? / Gasztro percek – Zöldséges oldalas papírhüvelyben

Értékmegőrzés az écsi Cifra Műhelyben

Bár javában megtapasztaltuk már a hűvös és párás hétköznapokat, de ez nem szegheti kedvünket. Eldöntöttük, hogy jövő év tavaszáig, adásról-adásra foglalkozunk kellemes hangulatú, napsütéses nyári élményekkel és témákkal is. Elsőként ismerkedjünk meg az Écs községben található Cifra Műhellyel, és annak értékteremtő munkájával.

Őshonos állatok a Mátrai Bivalyrezervátumban

A Nyugat-Mátra kapujánál, Szurdokpüspökiben található a Mátrai Bivalyrezervátum, ahol egy hegyvidéki gyógyfüves legelőn gazdálkodnak a magyar parlagi szamár és a magyar házi bivaly gazdag állományával.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdősültség itthon és a nagyvilágban

Az erdő az alapja a szárazföldi életnek. Sokfélesége, működése meghatározó az emberiség, sőt az egész élővilág fennmaradása szempontjából. Most Hazánk és a nagyvilág erdőségeiről ejtünk szót.

Vadvilág – Télbe hajló november vége

November vége. A meglassúdott idő, a csöndes várakozás, a lezárult téli felkészülés időszaka az erdőn. November végén már nem a lombok színesednek. Az állatvilágban is leállnak már a nagy folyamatok, a szarvasok, muflonok, őzek telten, felkészülve várják a tél beköszöntét. A lényeges események, a párzási, ellési időszakok már véget értek, minden résztvevőt egyfajta különös béke jár át.

https://youtu.be/_fCXIEReQgU

Erdő Ernő bácsi meséi – Mi az a magasles?

A kilátószerűen magasodó magasleseken könnyedén megfigyelhetők az erdőt benépesítő állatok. A cserjeszint fölé magasodva, türelmesen várakozva nagyobb eséllyel pillanthatjuk meg az erdő lakóit.

Gasztro percek – Zöldséges oldalas papírhüvelyben

Az oldalast hagyományos módon megsütjük. A zöldségeket hasábokra, szeletre vágva vajon meg pároljuk, kevés sóval, kicsi cukorral. Majd egy zsírpapírból kivágott szívecske formába tesszük a párolt zöldségeket és a korábban megsütött oldalast. Összehajtjuk a szívformát, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre!

A teljes adás (26:00)

– Értékmegőrzés az écsi Cifra Műhelyben
– Őshonos állatok a Mátrai Bivalyrezervátumban
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdősültség itthon és a nagyvilágban
– Vadvilág – Télbe hajló november vége
– Erdő Ernő bácsi meséi – Mi az a magasles?
– Gasztro percek – Zöldséges oldalas papírhüvelyben

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Településfásítási program faültetései

Következő cikk

Szlovák államerdészet átalakul



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések