FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vietnam a világ 2. legnagyobb tűzi-pellet exportálója

A pellet iránti globális kereslet a következő évtizedben valószínűleg 250 százalékkal, 2030-ban 36 millió tonnára fog növekedni. — Fotó vietnamplus.vn

A Việt Nam a tavaly mintegy 3,2 millió tonna különféle típusú tűzi-pelletet exportált, ezzel a világ második legnagyobb exportőre a termékből az Általános Vámhivatal adatai szerint.

A Việt Nam Fa- és Erdészeti Termékszövetség (VIFOREST) ​​jelentése szerint vietnami pelletet többnyire Japánba és Dél-Koreába exportáltak hőenergia-termelés céljából.

A pellet biomassza tüzelőanyag, amelyet általában fahulladékból, például faforgácsból, fűrészporból, fakitermelési maradékokból állítanak elő; és mezőgazdasági maradékokból, mint rizshéj, kukoricacsutka, cukornádbagasz és kávépép.

Az ország pellet exportja tavaly 3,2 millió tonnára emelkedett a 2013-as mindössze 175,5 tonnáról. Az exportbevétel 15,3-szorosára nőtt a 2013-as közel 23 millió dollárról 2020-ra 351 millió dollárra.

A Việt Namnak körülbelül 80 pelletgyára és -gyártó létesítménye van, főleg a délkeleti és északkeleti régiókban, amelyek együttes kapacitása közel 4,5 millió tonna évente.

A VIFOREST előrejelzése szerint a pellet iránti globális kereslet a következő évtizedben körülbelül 250 százalékkal, 2030-ra 36 millió tonnára nő.

Forrás: vietnamnews.vn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Magyar fák és erdészek Marokkóban a Planet Budapest kapcsán

Következő cikk

Szakmai látogatás az FCBA-nál



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések