FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti szénpiac Vietnamban

Egy új tanulmánynak az a célja, hogy azonosítsa az erdők szén-dioxid-potenciálját, áttekintse az erre vonatkozó politikákat, és feltárja a Vietnam előtt álló lehetőségeket és kihívásokat az erdészeti szén-dioxid-piac kialakítása és működtetése terén.

A jelentés ajánlásokat is tartalmaz Vietnamnak és más érdekelt feleknek a hatékony, eredményes és méltányos erdészeti szén-dioxid-politikák és projektek kidolgozására vonatkozóan.

Fenntartható fejlődési és kibocsátás-csökkentési céljainak elérése érdekében Vietnamnak meg kell határoznia a versenyelőnyöket a piacon, és befektetési és stratégiai tervezést kell kialakítania a nagy értékű erdészeti szén-dioxid-piac felé, különös tekintettel a biológiai sokféleség megőrzésére és a társadalmi biztosítékokra.

Az országnak finomítania kell a szén-dioxid-kibocsátási jogokat, a nemzeti szén-dioxid-nyilvántartást, valamint a nyomon követési, jelentéstételi és ellenőrzési rendszerre vonatkozó jogi keretét is. Javítani kell az érintettek kapacitását. A kis- és középvállalkozások, közösségek és etnikai kisebbségek támogatásának előtérbe helyezése mind fontos tényezők, amelyek megteremtik a fenntartható fejlődés alapjait.
Szerzők: Pham, T.T.; Tang T., K.H.; Nguyén, C.C.

forrás: ForestPress a CIFOR jelentés alapján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nemzeti Építőanyag Kereskedés-hálózat érkezhet

Következő cikk

Várnak a vadregényes somogyi erdők



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések