FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Advent a „Muzsikál az erdő”-vel

Fotó: Benei László

A „Muzsikál az erdő” 2021. december 12-én Mátraverebély–Szentkúton, a Nemzeti Kegyhelyen egész napos adventi programokkal várja az érdeklődőket.

A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. A „Muzsikál az erdő” motiválni szeretné a közösségét, hogy társadalmunk környezeti szempontból is fenntartható, az összefogásra építő életpályára állhasson. A jelenlegi járvány sújtotta nehéz helyzetben testi-lelki egyensúlyunk megőrzése, helyreállítása kihívás elé állít minket. Feltöltődésünknek hosszú időn keresztül kizárólagosan a természet, az erdő biztosított teret, sokan ezekben a hónapokban csodálkoztak rá az erdő nyújtotta értékekre.

Az Advent a „Muzsikál az erdő”-vel rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében több szakvezetéses túrára és újdonságként a programsorozatban túraversenyre kerül sor. Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark Príma díjas geológusa, aki a környék kutatója, ismerője, a Szent-László Hasadékba vezet túrát. Szabó Lajos Príma díjas erőmérnök, a „Muzsikál az erdő” fő szervezője szakvezetéses erdei élménysétára várja az érdeklődőket. Babus Andrea tudáspróbákkal tűzdelt túraversenyre hívja a 4-6 fős csapatokat, családokat, iskolásokat. A túraverseny útvonalán állomások találhatóak, ahol a természettel, a fenntarthatósággal, helytörténettel kapcsolatos feladatok megoldására biztatják a túraversenyzőket.

Szentkút télen. Fotó: Nemzeti Kegyhely

A kicsiket és a nagyokat a Batyuszínház kedves ünnepváró meséje, az „Ezüsterdő lakói” varázsolja el. Adventi barkácsolás, kézműves foglalkozások, madáretető és madárodú készítés, adventi helyi termékek vására, a „Muzsikál az erdő” idei Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása is a program része. A helyszínen az esemény emlékére elültetünk egy fát, a jövőbe vetett hit jelképeként.

A Szentkúti Nagyboldogasszony-templom ad otthont a Dohnányi Kamarazenekar klasszikus zenei ünnepi hangversenyének, melyen vezényel Werner Gábor karmester, verset mond Vasvári Csaba színművész. A jelenlévőket köszönti Orosz Lóránt OFM, a kegyhely igazgatója.

Advent harmadik vasárnapján a templomban hallgatható meg a Misztrál együttes és Sudár Annamária közös adventi műsora „A Várakozás Zsoltára” címmel. A Jékely Zoltán egyik versének címét viselő összeállításban szépirodalmi részletek, megzenésített versek és népdalfeldolgozások segítségével a mindannyiunk életében közös hétköznapi értelemben vett várakozásról és az adventi időszak befelé forduló figyelméről, a hűvösödő, színeit és fényét vesztő napok csendjében megszülető reményről szeretnének beszélni.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő”-re!

A rendezvény az aktuális járványügyi intézkedések betartásával valósul meg.

Részletes információt, a programjainkat megtalálják a honlapunkon.

“Muzsikál az erdő” – Advent 2021. december 12. programfüzet.

Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Okoserdő-fejlesztés Magyarországon

Következő cikk

Erdészeti környezetbarát, elektromos szállítójármű mutatkozott beStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések