FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 110., 2022/04. adás

Erdőfürdőzés – harmónia a természettel / Sikeres kiállítások a Keszthelyi Vadászati Múzeumban / Természetkímélő földművelés, gyepgazdálkodás / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Téli munkák az erdőben / Gasztro Percek – Rakott padlizsán / Vadvilág – Csapadékmentes január vége a határban

Erdőfürdőzés – harmónia a természettel

A fürdőzés és az erdő senkinek sem ismeretlennek tűnő szavak, ám ha a kettőt összemossuk, egy egészen újszerű tevékenység elnevezését kaphatjuk. Az erdőfürdőzés hazánkban még szinte ismeretlen, különös hangzású fogalomnak tűnik és sokan is sejtik, mit is jelenthet valójában. Az erdőfürdőzés maga a természettel való lelassulás és harmónia, valamint annak minden érzékszervünkkel való elmélyült megtapasztalása.

Sikeres kiállítások a Keszthelyi Vadászati Múzeumban

Ilyenkor, az újév első heteiben mindannyian visszatekintünk az elmúlt esztendőben elért eredményeinkre. A keszthelyi Vadászati Múzeum szakembereinek nincs oka szégyenkezni emiatt; igen gyümölcsöző és sikeres hónapokat zártak maguk mögött.

Természetkímélő földművelés, gyepgazdálkodás

Napjainkban a fenntarthatóság vált a természeti erőforrások fő alapelvévé. A természetkímélő gyepgazdálkodás lényege is ezen a környezetbarát gondolaton alapul, tehát a művelt területek, gyepek ökológiai értékeinek megőrzése.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Téli munkák az erdőben

Az erdőben folyó munkáknál a a tavasz és az ősz az erdősítések ideje. A faállomány ápolása nemcsak új fák ültetését jelenti, hanem a fakitermelést is magában foglalja. Ennek módjáról tudhatunk meg többet ebből a kisfilmből.

Gasztro Percek – Rakott padlizsán

A padlizsánt hosszában felszeleteljük fél centiméter vastagságúra. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, erre rakjuk a darált húst. Ezután az egészet megpirítjuk, ízesítjük, sóval-borssal. A tejfölt összekeverjük a reszelt trappista sajttal. A kizsírozott és lisztezett tepsit előkészítjük! A szeletelt padlizsánt csak az egyik oldalával lisztbe, majd felvert tojásba, és ismét liszt forgatjuk, és így sütjük ki! Ezt követően a tepsiben elterítjük, erre tesszük a darált hús egy részét, szeletelünk rá paradicsomot és főtt tojást! Ennek a tetejére elkenjük a sajtos tejfölt! Így rétegezzük az egészet! A tetejére sajtos tejfölt kenünk, és a tetejére vékonyan zsemlemorzsát szórunk! Sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük!

Vadvilág – Csapadékmentes január vége a határban

Az idei tél ráadásul különösen száraznak bizonyult eddig, felvételeink idején is anticiklon jellegű, éjszakánként meglehetősen hideg, heteken át csapadékmentes idő uralkodott, ami nem is elsősorban a táplálékbevitelt, sokkal inkább a napi folyadékfelvétel problémáit érinti még túlélésre termett “evő tankjaink”, a vaddisznók esetében is.

A teljes adás (26:00)

– Erdőfürdőzés – harmónia a természettel
– Sikeres kiállítások a Keszthelyi Vadászati Múzeumban
– Természetkímélő földművelés, gyepgazdálkodás
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Téli munkák az erdőben
– Gasztro Percek – Rakott padlizsán
– Vadvilág – Csapadékmentes január vége a határban

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kedvező volt az európai parkettapiac 2021-ben

Következő cikk

Több ezer hektárral bővült az elmúlt években a hazai erdőállományStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések