FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőfürdő-vezető képzés indul

2022 tavaszán Európa egyik elismert erdőterápiával foglalkozó intézete indít erdőfürdő-vezető képzést hazánkban. A Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy képzésének a módszer egyik első képviselői hazánkban.

Magyarországon 2019 óta élvezheti a lakosság a nemzetközi képesítéssel rendelkező vezetők által indított erdőfürdő-séták jótékony hatásait. A gyakran játékos és mindfulness elemekkel is átszőtt, természetben végzett vezetett relaxációs séták módszertani alapjait japánban és az Egyesült Államokban fektették le a ’80-as évektől kezdődően. Azóta számos, a természet alapú terápiás módszerekkel foglalkozó tudományos kutatás született a világon, amelyek eredményei szerint ez a technika nem csupán a stressz és a stressz eredetű testi és mentális megbetegedések, a civilizációs ártalmak esetében lehet jótékony hatású, hanem az immunrendszert is erősíti és az ökotudatos viselkedést is előmozdíthatja.

“Első kézből ismerem a természet gyógyító erejét, és szeretném eljuttatni a természet szépségét, csodáját és fontosságát az embereknek. Ezért képzek erdőfürdő-vezetőket” – írja a képzés vezető trénere, Shirley Gleeson, aki elsőként szerzett hivatalosan akkreditált erdőterápiás szakemberi minősítést Európában. Tudományos körökben nemzetközileg elismert szakembereként a természet és a jóllét kapcsolatát kutatja.

Az első magyar erdőfürdő-vezető képzés, 2022. április 8., Butikhotel Visegrád

Az erdőfürdő-vezető képzés hazai szervezői Sztankó Katalin mentálhigiénés segítő és Györffy Éva (korábban Bach Éva) alternatív mozgásterapeuta, akik maguk is a Nádúr által képzett erdőfürdő-vezetők és erdőterápiás szakemberek. A képzéssel az erdőfürdőzés meghonosítását kívánják előmozdítani. Céljuk, hogy olyan széles látókörű, kiváló magyar szakembereket képezzenek, akik képesek a módszer által közvetített értékeket is képviselni.

forrás: ErdőFürdőKépzés

Kapcsolódó:
Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaság weboldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ezerarcú fa

Következő cikk

Bútorgyári üzemcsarnok fejlesztésStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések