FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőmérnöki Kamarai választás

Elindult a török Erdőmérnöki Kamara (OMO) 2022-es választása, ahol még mindig a nemzetközi kapcsolatok tanácsadójaként közreműködöm. Sok sikert kívánok kedves kollégáimnak! – írja Ismail Belen a Facebookon.

“Jelenlegi igazgatótanácsunk vezetésével a hazánkban folytatott tevékenységek mellett szoros együttműködésben dolgoztunk baráti és testvér országokkal, melyekkel történelmi és kulturális kapcsolataink vannak, különösen a türk államokkal.

Együttműködünk az európai civil társadalmi szervezetekkel, UNFF, FAO, UNECE, EFI, Forest European, és a European Foresters Council csatornáján keresztül próbáltunk hozzájárulni a világ erdészetéhez, valamint az Európai Erdészeti Szövetség és az Európai Erdészetek Tanácsa csatornáján keresztül.
Mindezen tevékenységünk keretében hazánk intézményeinek és nemzetünk prioritásainak keretében, többek között a Külgazdasági, és a Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztériumban is tevékenykedtünk.
Remélhetőleg folytatjuk!

Az OMO az Alkotmány 135. cikke szerint, a cikkben meghatározott „közintézmény szakmai szervezete” és „közéleti személyiség” kategóriába tartozik. A TMMOB és az Erdészeti Mérnökség egy civil társadalmi szervezet, amely az erdészeti ipar mérnöki és faipari gépészetről szóló törvényeknek megfelelően végzi tevékenységét. Tagja az elnöki plenáris ülés által létrehozott „Nemzeti Biológiai Sokféleség Koordinációs Testületnek”, amely a Hivatalos Közlöny 2019. augusztus 2-án, 30850 számában jelent meg.

Az OMO a Hivatalos Közlöny 2006. július 12-i és 26226-os számában megjelent törvényekben és a Főrendeletben meghatározott kötelességek és hatáskörök” szerint együttműködik a hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel. A nemzetközi tevékenységét e törvény keretében végzi.” (Ismail Belen)

A török Erdőmérnöki Kamarával az EFDSZ-nek szoros kapcsolatai vannak, számos alkalommal találkoztak a két szervezet vezetői Budapesten illetve Törökországban.

forrás: ForestPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kanadai őserdők védelme

Következő cikk

Nem fa erdészeti termékek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések