FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Létrejött az ETIC, az európai faipar új hangja Brüsszelben

 

 

Az ETIC tehát gyors és felelősségteljes válasszal szolgál számos olyan európai faipari szereplő sürgős kérésére, amely hajlandó hiteles kapcsolatot tartani az európai hatóságokkal aggodalmaik felvetése érdekében, nevezetesen a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődés terén.

Különösen társadalmi téren az ETIC proaktív szerepet kíván betölteni az európai ágazati szociális párbeszéd folyamatában, és jelentős energiákat fordít az EU által támogatott projektek megvalósítására.

Ezenkívül az ETIC jelentős energiát és erőforrásokat fog fordítani arra, hogy tagjai számára valós szolgáltatásokat nyújtson, többek között biztosítsa a faalapú termékek ‘tanúsítási platformját’, amelynek célja az alapanyagot átalakító összes feldolgozási szakasz fenntarthatóságának támogatása késztermékké.

‘Ez történelmi pillanat az európai faipari ágazat számára, és büszke vagyok arra, hogy az ETIC fontos és nagyon határozott promóterei között vagyok. Szövetségünk hű szövetségese lesz MINDEN faanyag-értéklánc-szereplőnek, amely BÁRMELY tagországból hajlandó csatlakozni sorainkhoz. Az ETIC befogadó és valóban demokratikus testület lesz, amelynek célja, hogy új lendületet adjon az ágazat és az uniós hatóságok közötti kapcsolatoknak. Proaktív hozzáállása révén az ETIC friss levegőt hoz az ágazatba. És útja még csak most kezdődött! ‘- mondja Vítor Manuel Poças, az ETIC megbízott elnöke.

Az ETIC célja, hogy a tényleges szinergiák kialakításának határozott ambíciójával lépjen be a brüsszeli színtérre – az erdőipar hivatalos képviselőinek csoportjába.

Ennek a megközelítésnek az a célja, hogy megerősítse az ETIC értékeit és az ETIC azon szándékát, hogy kiegészítő partnerként, és ne a már konszolidált szervezetek alternatívájaként lépjen fel.

Az elkövetkező hetekben és hónapokban az ETIC vezetése kapcsolatba lép az EU intézményeinek képviselőivel, valamint a brüsszeli székhelyű érdekeltek nagy csoportjával az ETIC ismertségének növelése és adott esetben az esetleges együttműködési protokollok létrehozása érdekében.

Az ETIC székhelye a Square de Meeus rangos területén található, egy kőhajításnyira az Európai Parlamenttől.

További infó itt kapható: info@etic.website

Patrizio ANTONICOLI – ügyvezető / + 32 475 939091

 

Forrás: fordac.com, pr.euractiv.com,

Észrevétel:

 

Nos van már néhány szakmai szövetség, amely a faipart, a fakereskedelmet, a bútoripart, illetve az erdőgazdálkodást szolgálja Brüsszelben. Meg ágazati szakszervezeti szövetség is van Brüsszelben. Most nem látok neki ezeket felsorolni.

Az ETIC honlapját nem sikerült megtalálni, pedig normálisan az e-címük @ utáni u.n. domain name rész kellene ennek lennie, de ott az jelenik meg, hogy ez a cím még szabad. A szervezet teljes nevére keresve sem sikerült honlapjukat meglelni.

A hazai faipar életére e szervezet létrejöttének nem hiszem, hogy túl sok hatása lesz, de érdekes tudni róla, hogy fás ágazati szövetségekből eggyel több van, lesz Brüsszelben. Idővel talán majd kiderül, hogy mely cégek a tagjai mely országokból és mit fog csinálni.

 

Kiegészítés: az elnök egyben az AIMMP – a Portugál Fa- és Bútoripari Szövetség elnöke

MM

1 megjegyzés

Hozzászólások lezárva.

Előző cikk

Új rendelet az erdővédelmi bírságról

Következő cikk

Swiss Krono Kft. és az Agrárminisztérium találkozója



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések