FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hulladékgyűjtés a Széchenyi Parkerdőben

A Szolnoki ZöldErő civil szervezet hulladékmentesítési akciót rendezett január 15-én a Széchenyi Parkerdő területén és annak közvetlen környezetében. A gyűjtés során többek között megtisztították a Kisgyepi-csatorna medrét, illetve a Parkerdő számos frekventált gyalogos útvonalát, amelyet ezúton is hálásan köszönünk.

A szemétszedésről készült fotók és egy rövid beszámoló a szervezet Facebook oldalán érhető el.

A tapasztaltak elkeserítőek voltak. Habár a területen rendszeres a szemét összegyűjtése, ennek ellenére is jelentős mennyiségű és igen változatos összetételű hulladék halmozódott fel az utolsó gyűjtések óta. Akadt itt minden, gumiabroncs, műanyag játék, sörösdoboz és rengeteg pet-palack. A napjainkban egyre inkább teret követelő „zöld szemlélet” hatása sajnálatos módon térségünkben még nem érződik.

A NEFAG Zrt. elkötelezett híve természeti környezetünk megóvásának, így ebben az esetben is támogattuk az akciót. Szemeteszsákok és kesztyűk biztosításával járultunk hozzá a kezdeményezés sikeréhez, illetve elkötelezett kollégáink is részt vettek a hulladékmentesítésen.

Környezetünk – legyen az természetes vagy mesterséges – megóvása, tisztán tartása közös érdekünk! A hulladékok eldobálása számos negatív következménnyel jár, mely mind a különféle élőlények életterét, mind a saját teremtett környezetünket rombolja. A környezetvédelmi szervezetek mindaddig szélmalomharcot vívnak, ameddig társadalmunk hulladékkérdéshez való hozzáállása nem változik.
Tegyünk együtt egy a tisztább környezetért!

forrás: NEFAG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Mérföldkő a vadgazdálkodásban

Következő cikk

MVM Energialiget



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések