FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Együttműködés a természet védelmében

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Mecsekerdő Zrt.-vel, majd a rendőrök faültetéssel és a Tripammer fa „örökbefogadásával” hívták fel a figyelmet a zöld értékekre.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá 2021. november 19-én a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében.

A megállapodásban rögzítették a társadalmi kapcsolatok szélesítése, a helyes környezet- és természetvédelmi kultúra kialakításának elősegítése, különös tekintettel a bűn- és baleset-megelőzési tevékenység, valamint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság környezetvédelmi szerepvállalásának erősítése és a természetvédelemmel kapcsolatos közgondolkodás formálása érdekében vállalt célkitűzéseket.Az együttműködési megállapodás aláírását követően a rendőrfőkapitány a koronavírus elleni közös küzdelem jelképeként a Nógrád megyei mintára elültetett egy, a Mecsekerdő Zrt. által felajánlott tölgyfát, mint az „Élet fáját”. Az együttműködés részeként a főkapitányság „örökbe fogadta” a Tripammer fát és annak környékét, majd a rendőrök azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a zöld értékekre, valamint a környezet,- és természetvédelem fontosságára elültették az összetartozást jelképező „Baranya megyei rendőrök fáját”, amellyel nyomot hagytak az utókornak.

A Tripammer-fa azt az örökséget jelképezi, amelyet névadója, Pécs szabad királyi város erdőhivatalának vezetője, a Mecsek nevezetes erdőgazdálkodója és turistaút-hálózatának megalapozója képviselt: az erdő ökoszisztéma-szolgáltatásainak egységét, az ember és erdő konfliktusmentes együttélését.
A Mecsekerdő felelős erdőgazdálkodóként támogatja és a saját eszközeivel segíti a gyakorlati példákban testet öltő társadalmi szemléletformálás és felelősségvállalás erősítését.
A program zárásaként a Baranya megyei rendőrök az örökbe fogadott területet megtisztították a kommunális hulladéktól is.

forrás: Mecsekerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az XXXLutz csoport befektet a moebel.de-be

Következő cikk

Ahol a fák születnek - kiállításStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések