FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Játsszunk kicsit: itt a kígyóuborkából rönkházat építő LEGO szett!

Mi sem lehet jobb így az év utolsó napjára, mint az a LEGO Mega Factory szett, ami olyan, mint egy fűrészüzem, és rönkház építő vállalkozás egyvelege. 

Továbbra is lenyűgöző, hogy emberek miket tudnak összehozni a LEGO segítségével, és most nem arra gondolunk, amikor a 10 éves lányunk egy plédre borít ki 15 kilónyi legódarabot, hogy aztán abból majdcsak kisül valami. Sokkal inkább azokra a profi alkotásokra, amiknek a láttán azt gondolhatjuk, ehhez azért kell némi megszállottság. Mint ahogyan annak a LEGO Mega Factory installációnak a megalkotásához is, ami kiköpött fűrészüzem, és rönkházépítő elegy, ám nem fa az alapanyag, hanem kígyóuborka.

A gyár felépítéséhez 23 000 darab alkatrész, 21 kis villanymotor, valamint 7 BuWizz kontroller kellett, amelyek Bluetooth LE technológiával biztosítják az okostelefonos irányítást. Amint a videón is látható, minden egyes gyári modul más feladatért felelős, így az egyik levágja az rönkök (uborkák) végeit, a másik hámoz, és így tovább, mígnem a folyamat végén előáll a kész rönkház. A teljes installáció mérete 160 x 110 x 55 centiméter, és 18 uborkára volt szükség a videóban látható házikók, illetve egyéb részletek elkészítéséhez. Hogy mik ezek az egyebek? Nos, a filmecske vége felé látható játszótér például, ahol palincsozni, csúszdázni, és csak úgy beszélgetni is lehet. Az alkotó elmondta, hogy a megálmodás, a tervezés, valamint a kivitelezés 83 napot vett igénybe. Le a kalappal, nagyon szép munka.

Forrás: techworld.hu, Kép: Kép: Techeblog

Megjegyzés: További fejlesztés lehetne, hogy a végén, mielőtt tönkremenne az uborka, a lego-üzem szétszedi az uborkaházat, meghámozza minden elemét, majd felszeleteli uborkasalátának, … és a végén elmosogat. 🙂 (MM)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 107., 2022/01. adás

Következő cikk

Természetvédelem fokozása Ukrajnában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések