FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 114., 2022/08. adás

Téli teendők a Gúthi Erdészetnél / Nemzeti Kincsünk az Erdő – A magyar erdészet 150 éve III. rész / A Tisza-tavi kárókatona állomány gyérítése / Vadvilág – Februári enyhülés a határban / Erdő Ernő bácsi meséi – Hogyan készítenek fészket a madarak? / Gasztro percek – Piskótafánk

Téli teendők a Gúthi Erdészetnél

Előző adásainkban már bemutattuk a vadgazdálkodók téli teendőit. A vad megfelelő takarmányozása ebben az időszakban kiemelten fontos. Ezúttal a Nyírerdő Gúthi Erdészetéhez látogatunk, ahol egy kicsit bepillantunk az ott folyó munkálatokba.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – A magyar erdészet 150 éve III. rész

100 évvel ezelőtt az erdős Magyarországon változatos képet mutattak az erdők. Trianonnak köszönhetően Hazánk elvesztette erdőterületeinek 85%-át. Az erdész-szakma országos vezetése azonban gyorsan kidolgozta az új erdészeti politikát.

A Tisza-tavi kárókatona állomány gyérítése

Az utóbbi években a hazai halállomány mennyiségét és sokszínűségét szinte alapjaiban veszélyeztető madárfaj jelent meg a hazai vizeken. A kárókatona, vagyis a kormorán egyre szaporodó állományának értékes halfajaink látják kárát. E halrabló madárfaj gyérítése tehát létfontosságú feladat.

Vadvilág – Februári enyhülés a határban

Februárban bármi megtörténhet – és annak az ellenkezője is, ha pedig visszaemlékeznek a 2020-as tavaszra…nos, abban sem volt köszönet az áprilisi, sőt májusi fagyokkal. Most látható képeink ugyan kissé korábban, 2022 január közepén készültek, de legalább a képernyőn hadd mutassunk tisztességes téli benyomásokat, ha már a valóságban tünékeny napokról volt csak szó.

Erdő Ernő bácsi meséi – Hogyan készítenek fészket a madarak?

Ebben az epizódban a különféle madarak lakóhelyéül szolgáló fészkek kialakításáról, építéséről mesél Erdő Ernő bácsi. Ahány madár, annyi szokás.

Gasztro percek – Piskótafánk

A héjában megfőtt burgonyát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Kizsírozott, zsemlemorzsázott magas peremű tepsibe rétegezzük. A felkarikázott burgonyát tesszük alulra, majd az ízesített túrót. Erre tesszük a kockára vágott megpirított bacon szalonnát, rá a felkarikázott tv paprikát és paradicsomot. Így rétegezzük fel, a tetejére tejfölt kenünk, és sütőben megsütjük.

A teljes adás (26:00)

– Téli teendők a Gúthi Erdészetnél
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – A magyar erdészet 150 éve III. rész
– A Tisza-tavi kárókatona állomány gyérítése
– Vadvilág – Februári enyhülés a határban
– Erdő Ernő bácsi meséi – Hogyan készítenek fészket a madarak?
– Gasztro percek – Piskótafánk

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szociális Tüzelőanyag Program ismét teljesítve

Következő cikk

Európai Ácsverseny, Köln, július 5-8.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések