FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kávé elvitelre – furnérpohárban

“Coffee to go” furnérpohár -fenntartható és biológiailag lebomló italos pohár. Az Arboloom alapítása Laurent Torriani faipari mérnök ötlete volt, hogy fenntartható és erőforrás-takarékos csomagolási megoldásokat fejlesszenek ki.

A 0,5 mm vékony furnérból készült italos pohár az első piacképes termék, amely ebből készült. A márkanév mögött a bieli “Creaholic” innovációs iroda áll, amely többek között a WoodWelding fejlesztőjeként is ismert. A termék így egy nagyszerű jövőkép kezdetét is jelenti, és megalapozza a további fából készült csomagolótermékek alapjait.

“A vendéglátóipari szakértőkkel folytatott eszmecsere megmutatta, hogy nagy igény van a fenntartható csomagolási megoldásokra. A végfelhasználók ökológiai ajánlatokat keresnek, és új megoldások keresésére hívják ki a vállalatokat. A Caffé Spettacolóval együttműködve 2021. őszén sikeresen elindítottunk egy kísérleti projektet a fapohárral, és tapasztalatokat szereztünk az ivási élmény körül. Most az együttműködés fejlesztésének következő fázisába lépünk” – jelentette be örömmel a fejlesztőcsapat.

Az innovatív eljárás lehetővé teszi az energia- és vízigényes papírgyártás elhagyását és a fa hatékonyabb felhasználását.

“1000 fapohár előállításához csak feleannyi fafurnérra van szükségünk, mint 1000 papírpohár előállításához. A fa, valamint a biológiailag lebomló bevonatok használatával a pohár komposztálható, és így hozzájárul a humuszképződéshez” – mondják örömmel az Arboloomnál.

szerk: Tóth János, forrás: Arboloom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

X. Lombosfa Konferencia Sopronban

Következő cikk

LOSZ Év Lakberendezője 2021




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version