FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Mátrában is folytatódott a madárvédelmi program

Az EGERERDŐ Zrt Mátrafüredi Erdészete 2020-ban elhatározta, hogy az odúlakó madarak életfeltételeinek javítása érdekében minden évben létrehoz egy új odútelepet olyan középkorú erdőkben, ahol a fészkelés lehetőségei korlátozottak. A napokban a Gyöngyössolymos külterületén található Szalajka-ház melletti erdőben helyeztek ki harminc odút, létrehozva ezzel a második telepet.

A hely kiválasztásánál elsődleges szempont volt, hogy egyidejűleg fejlessze az erdészet a környezeti nevelési programjuk infrastruktúráját is. Költési időszakban remek alkalom nyílik a Mátra madárvilágát bemutató erdei iskolai foglalkozások terepi szemléltetésére.

Ezzel színesebbé válnak a májusi, júniusi programok a Mátrafüredi Erdészeti Erdei Iskolában, valamint a nyári erdei vándortáboros csoportok számára is egy újabb program lehetőség nyílik. A siker garantált ökológiai és pedagógiai szempontból is.

Ez a program is jól mutatja, hogy az erdőgazdaság hangsúlyos tényezőként kezeli az ökológiai szempontokat és a madárvédelmet, mely többek között az erdő biológiai sokszínűségét és vitalitását is szolgálja.

Az egri és mátrafüredi erdészet munkájával a tavaszi odútelepítési program nem áll meg, hamarosan egy újabb Eger közeli erdőben helyez ki „madárlakásokat” az erdőgazdálkodó.

Forrás: Egererdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Egy emberként mozdult az erdészeti ágazat

Következő cikk

Ukrán-orosz viszály hatása gazdaságunkra



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések