FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egy emberként mozdult az erdészeti ágazat

Az egyik a felajánlott szálláshely közül, EGERGERDŐ Zrt.

Egy nap alatt több mint 1200 fő részére ajánlottak fel szálláshelyet és ellátást az állami és magánerdőgazdaságok az Országos Erdészeti Egyesület felhívására, az Ukrajnából érkező rászorulók számára. Az Egyesület már felvette a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal, a menekültek elhelyezése velük együttműködve történik majd.

Az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára, Elmer Tamás elmondta: példaértékű ez az egység és összefogás, amelyről most adott tanúbizonyságot az erdészek közössége.

Az Országos Erdészeti Egyesület segíteni kíván az ukrán-magyar határon beérkező menekültek elszállásolásában, ennek érdekében keresték meg országszerte az állami erdőgazdaságokat és a magánerdőgazdálkodókat.

Márciusra egy nap alatt 1200 szálláshely-felajánlás érkezett, amely minden előzetes várakozásunkat felülmúlja – tette hozzá a főtitkár. A segítségnyújtás összehangolása érdekében az Egyesület a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve koordinálja a menekültek elhelyezését.

Az Egyesület Kárpátalján is jelen van, a helyi csoporttal folyamatosan tartják a kapcsolatot és ennek alapján, ha szükséges további lépéseket is tesznek. Köszönet minden kolléga együttműködéséért, a gyors segítségért – zárta nyilatkozatát Elmer Tamás.

forrás: OEE

kiegészítés:
A kecskeméti székhelyű KEFAG Zrt. a Nyíri erdőben, Bugacon, és Császártöltésen fogadja a menekülteket. (KEOL 2022-03-02)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A hullajtott agancsok engedély nélküli gyűjtése illegális és természetkárosító

Következő cikk

A Mátrában is folytatódott a madárvédelmi programStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Vendel Ferenc [86]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett és felejthetetlen férjem, Vendel Ferenc gyémántdiplomás erdőmérnök az Állami Erdészeti Szolgálat Egri Igazgatóságának…