FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 116., 2022/10.

Muzsikál az Erdő – Parádfürdőn indult a programsorozat / Petőfi nyomában – Ostffyasszonyfán jártunk… / 28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA / Vadvilág – Március kezdetén… / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Éltető napfény, fotoszintézis / Gasztro percek – Túrós, rakott burgonya

Muzsikál az Erdő – Parádfürdőn indult a programsorozat

Idén rendhagyó módon már az év elején is Muzsikál az Erdő. Ezúttal Parádfürdőn gyűltek össze a természet és az igényes zene szerelmesei. Tudósításunk első részében a program kulturális eseményeibe kapcsolódunk be.

Petőfi nyomában – Ostffyasszonyfán jártunk…

Ostffyasszonyfa az egyik legismertebb Petőfi emlékhely. Nem véletlen, hogy most következő helyszínünk több ponton is kötődik fiatalon itt időző, akkoriban épp lánglelkűen szerelmes költőnk emlékéhez.

28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA

Ebben az évben immár 28. alkalommal tárta ki kapuit a FEHOVA. A régió legjelentősebb fegyver, horgászati és vadászati eseménye remek alkalmat teremt arra, hogy a szakmabeli vagy civil érdeklődők újfent találkozzanak egymással.

Vadvilág – Március kezdetén…

Ugyan az idei tél sem igen volt nevezhető hidegnek, még a márciusi, szeszélyes időjárás tartogathat meglepetéseket. Ezenfelül azért az erdők-mezők lakói immár a tavasz reményét hozó, friss hajnali szellőben, vörös naptengerben úszó tájban várhatják az oly közeli megújulást.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Éltető napfény, fotoszintézis

Az erdő a Föld legösszetettebb életközössége. Fennmaradását az éltető napfénynek köszönheti. Az erdő fái számára az alapvető életfeltételek egyike a napsugárzás.

Gasztro percek – Túrós, rakott burgonya

A héjában megfőtt burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk. Kizsírozott, zsemlemorzsázott magas peremű tepsibe rétegezzük. A felkarikázott burgonyát tesszük alulra, majd rá az ízesített túrót. Erre helyezzük a kockára vágott, megpirított bacon szalonnát. Erre tesszük a felkarikázott tv paprikát és paradicsomot. Így rétegezzük fel, a tetejére tejfölt kenünk, és sütőben megsütjük. Jó étvágyat!

A teljes adás (26:00)

– Muzsikál az Erdő – Parádfürdőn indult a programsorozat
– Petőfi nyomában – Ostffyasszonyfán jártunk…
– 28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA
– Vadvilág – Március kezdetén…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Éltető napfény, fotoszintézis
– Gasztro percek – Túrós, rakott burgonya

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az Oroszországból és Fehéroroszországból származó faanyag "konfliktusfa"-nak minősül a PEFC rendszerben

Következő cikk

A Green Deal újragondolását kérték a magyar gazdák



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések