FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Furnérozott divattáska

Gspann Zsuzsa kiegészítőtervező tavaly harmadik alkalommal nyerte el a Kozma-ösztöndíjat. A program keretein belül született meg legújabb táskakollekciója, aminél tovább folytatta a fa furnérral való kísérletezést.

A slow fashion jegyében dolgozó alkotó stílusát az izgalmas, szokatlan anyaghasználat mellett a geometrikus formák és minták, valamint a praktikumra törekvés jellemzik. A vele készült beszélgetésből megtudjuk, hogy a slow fashion jegyében alkot, és a terület iránti elkötelezettségét mutatja, hogy szakdolgozatát is ebben a témában írta.

“Divattervezőként fontos számomra, hogy a slow design eszmét szem előtt tartva hozzam létre kollekcióimat, és tárgyaimmal megpróbáljak hatást gyakorolni a felgyorsult fogyasztásközpontú társadalmunkra. Munkáimban gyakran megjelenik a furnér alapanyag, ami alapvetően más designterületeken alkalmazott matéria, azonban úgy gondolom, izgalmas kísérlet a divat eszköztárába is beemelni.

A mintázott fa felületek megjelenítésével szeretném megidézni a slow design mozgalom eszméit, és az alapanyaghoz kapcsolódó asszociációkat, melyek többek között az időtállóság, a tartósság és az értékesség fogalmait juttatják eszünkbe. Egy maradandó, múlttal rendelkező, élő, organikus anyagot, mely idővel képes lebomlani.” – mondja Gspann, aki beszélt még terveiről, az alkotói folyamatokról is a vele készült GLAMOUR interjúban.

forrás: greendex

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Jó otthon lenni - HUHOME

Következő cikk

Az újabb áremelkedési hullám fenyegeti a hazai fafeldolgozókat is - OPTEN elemzés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…