FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tovább zöldül Erdőspuszta kapuja

Hiszem, hogy együtt képesek vagyunk javítani Magyarország környezeti állapotán – fogalmazott Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Településfásítási Program Hajdú-Bihar megyei állomásán, Mikepércsen.

A vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár felidézte, hogy a Településfásítási Programot az Agrárminisztérium 2020. júniusában hirdette meg az Országfásítási Program részeként. Ismertette a program hosszú távú célkitűzését, hogy 2030-ra 27 százalékra növekedjen az ország fával borított területeinek nagysága. Papp Zsolt György beszédében kitért arra, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében az új erdők telepítésére benyújtott támogatási kérelmek meghaladták a 42 ezer hektárt az elmúlt két és fél évben. Az országos adatok kapcsán kiemelte: a tavaszi ültetési időszakban összesen tízezer darab fát ültetnek el a települések a helyi állami erdőgazdaságok, erdész szakemberek közreműködésével.

A Településfásítási Programban a 10 ezer fő alatti települések vehetnek részt, nyújthatnak be pályázatot, ahogyan ezt Mikepércs is tette – emlékeztetett a helyettes államtitkár. A Debrecentől mintegy 5 kilométerre fekvő település 30 darab facsemetét nyert el, amelyeket a község különböző pontjain ültetünk el – egészítette ki szavait.

Mindig örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy aktív részese lehetek a vidéki települések zöldítésének és hiszem, hogy közösen képesek vagyunk javítani az ország környezeti állapotán. Ezt jelzi az elmúlt időszak közel 660 fája, amit csak Hajdú-Bihar megyében ültettünk el 2021 őszén – mondta Papp Zsolt.

A helyi önkormányzatok részéről különösen nagy lelkesedés kíséri ezt a vidékfejlesztési kezdeményezést, ami szintén pozitív visszacsatolás számunkra, hogy a Településfásítási Program segítségével, közös erővel szebbé, zöldebbé válik nemcsak Mikepércs, hanem Hajdú-Bihar megye, sőt Magyarország és az egész bolygónk is – zárta beszédét a helyettes államtitkár.

forrás: AM Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Digitális fagazdasági kiadványok

Következő cikk

Milliárdokkal segítik a munkaerőpiacot




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version