FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Akkreditált bútoripari vizsgálati szolgáltatások

A Soproni Egyetem vezetése az oktatási anyagok átvizsgálása és megújítása után a szolgáltatások felmérését és megújítását is tervezi. Ennek első lépéseként az Akkreditált bútoripari vizsgálati szolgáltatások értékelésére kerül sor, melyhez az egyetem a faipari szakemberek segítségét kéri.

HAGYOMÁNY ÉS MINŐSÉG
A SOE Központi Vizsgálólaboratórium tevékenységét az MSZ EN ISO 17025:2017 szabványnak megfelelően szigorú Minőségirányítási Kézikönyv ill. önálló Ügyrend szerint végzi. A SOE Központi Vizsgálólaboratórium a nagy múltú FAIMEI és az EFVL vizsgáló laboratóriumok munkáját egyesítette és folytatja, immár 70 éves múlttal. Tevékenységi körünket folyamatosan fejlesztjük, alakítjuk a piaci igények figyelembe vételével, hogy a partnereink igényeit minél jobban ki tudjuk szolgálni. A KVL-t akkreditáló Nemzeti Akkreditáló Hatóság nemzetközi tagságai révén jegyzőkönyveink nemzetközileg elfogadottak.

Amennyiben lehetősége van rá, kérjük töltse ki a linken szereplő kérdőívet, így segítve a szoláltatások fejlesztését:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmWsoxOMlURSL0GFqwRkAS-INmxfYkqS52KUtJHqB2PlRJZg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

BÚTORVIZSGÁLATOK
A termékfejlesztés és a piaci elvárások megfelelő minőségbiztosítást és rendszeres termékvizsgálatokat igényelnek. Az akkreditált termékvizsgálatok mindennapi aktualitását és fontosságát nagy gyártók példáin keresztül tapasztalhatjuk. A gyártók és értékesítők számára fontos a vevői elégedettség, a megfelelő minőség folyamatos biztosítása és annak ellenőrzése. A vásárlói igények az ergonómia, esztétikum és a magasabb minőségi és környezettudatos alapanyagok, termékek felé tolódnak, ami folyamatos fejlesztést igényel a gyártóktól.
A Soproni Egyetem akkreditált Központi Vizsgálólaboratóriuma független szervezetként, hitelesen tudja szabványos vizsgálatokkal igazolni az alapanyagok és termékek szabványkövetelményeknek való megfelelését.
A vizsgálatok széles körűek, a bútortermékek és alapanyagaik tekintetében biztonsági követelményeiket, stabilitásukat, tartósságukat, szilárdságukat, formaldehid kibocsátásukat és felületi ellenállásukat tudjuk vizsgálni. A termékvizsgálatok elvégzéséhez szükségünk van a vizsgálatra szánt termék dokumentációjára és legalább 1 db termékre (bútor). A vizsgálatok idő igénye változó, minden egyes esetben; mindez függ a termék összetettségétől (pl. szekrényesetében – fiókok, ajtók száma, ajtó típusa, vasalatok működése, polcok száma stb.) és az elvégzendő vizsgálatoktól. A statikus terhelési vizsgálatok valamint a felületvizsgálatok rendszerint egy héten belül elvégezhetők. A formaldehid kibocsátás vizsgálatok (szabványtól függően – USA és japán is!) akár 28 napot is igénybe vehetnek, míg a ciklusos vizsgálatok akár 38 napig is eltarthatnak! A vizsgálatok minimális időszükséglete vizsgált típusonként is eltérő.

Igény szerint egyéb – nem akkreditált – vizsgálatokat is végzünk, amelyekről vizsgálati jegyzőkönyvet és szakvéleményt állítunk ki a Soproni Egyetem részéről. Termékfejlesztési céllal is várjuk a megkereséseket, a fejlesztés során bevizsgáljuk a prototípusokat, amely tapasztalatok alapján a termék
tökéletesíthető, továbbfejleszthető.
A hatékony együtt működés érdekében, konkrét érdeklődés esetén, kérjük, hogy e-mailben csatolt dokumentációval, fotóval forduljon hozzánk bizalommal.

A SOE KVL bemutatkozó anyag pdf-ben.


A felméréssel kapcsolatban Dr. Alpár Tibor László egyetemi docens, innovációért és vállalati  kapcsolatokért felelős rektorhelyettes 2022.04.07-én a Construmán fog röviden tájékoztatást tartani.

Köszönjük közreműködésüket és segítségüket!

FATÁJ szerkesztőség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Finn előrejelzés - drágulni fog a fa

Következő cikk

Április 6-tól beadható az egységes kérelem




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version