FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kína erdő-ipari fejlesztési terve

Kína célja, hogy 2025-re viszonylag teljes és a lehető legmodernebb erdő- és fűipari rendszert hozzon létre, amelynek teljes termelési értéke elérné a 9 billió jüant (1,41 billió dollár) – áll a fejlesztési tervben. [1 billió = 1000 milliárd]

Kína arra is törekszik, hogy az erdő- és fűtermékek nemzetközi kereskedelmében vezető országgá váljon, és 2025-re az éves import és export értéke elérje a 195 milliárd dollárt – olvasható a Nemzeti Erdészeti és Fűgazdálkodási Hivatal (National Forestry and Grassland Administration) által közzétett erdő- és fűipar fejlesztési tervében (2021-2025).

A terv 12 kulcsfontosságú alágazatot határozott meg a 14. ötéves terv (2021-2025) időszakában történő fejlesztésre, többek között a gazdasági erdőt, a fafeldolgozást és az ökoturizmust.

A terv erdő- és gyeptelepítési területeket is kijelölt, hogy biztosítsa, hogy ne foglaljanak el szántóföldet vagy állandó mezőgazdasági területet.

A terv szerint Kínának meg kell termesztenie és észszerűen ki kell használnia az erdő- és fűforrásokat, elő kell mozdítania az iparágak mélyebb integrációját, és növelnie kell a minőségi erdő- és fűtermékek hatékony kínálatát.

szerk: Tóth János, forrás: ChinaDaily

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erős környezetvédelmet várnak a magyarok

Következő cikk

Föld Napja - április 22.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések