FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bürkle üzemavatás Debrecenben

A Bürkle Hungary Kft. új üzemcsarnoka Debrecenben az átadás napján, 2022. április 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Átadták a német Bürkle cégcsoport debreceni gyárának két új üzemcsarnokát csütörtökön Debrecenben, a Határ úti ipari parkban.

Olaf Hartwig, a Robert Bürkle cégcsoport operatív vezérigazgatója a debreceni projektet – amely a vállalat első Németországon kívüli európai gyára -, a több mint száz éves cégcsoport sikertörténetének nevezte.

Hozzátette: az európai gyártókapacitásuk felét adja a debreceni gyár, 25-25 százalékát pedig a két németországi üzemük. Jelenleg a debreceni gyár beszállítóinak 20 százaléka helyi vállalkozás, arányukat a következő években jelentősen szeretnék növelni – mutatott rá a vezérigazgató.

Debrecen, 2022. április 28. Laczkó Gábor gyárigazgató (j2), Jürgen Schröer, a Bürkle cégcsoport tanácsadó testületének elnöke (j3), Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (j4), Olaf Hartwig, a Robert Bürkle cégcsoport operatív vezérigazgatója (j5) és Herdon István, a Xanga Cégcsoport vezérigazgatója (j6) átvágja a nemzeti színû szalagot a Bürkle Hungary Kft. új üzemcsarnokának átadásán Debrecenben 2022. április 28-án. Átadták a német Bürkle cégcsoport faipari felületkezelõ gépeket elõállító debreceni gyárának két új üzemcsarnokát a Határ úti ipari parkban. MTI/Czeglédi Zsolt

Jürgen Schröer, a Bürkle Tanácsadó Testületének elnöke felidézte: 2019-ben 19 országot vizsgáltak a gyártelepítés helyszínéül, majd öt országra és 15 településre szűkítették a kört, végül Debrecen mellett döntöttek. A magyar város mellett a politikai stabilitás, a minőségi munkaerő, a logisztikai infrastruktúra és a Xanga cégcsoport együttműködési készsége miatt döntöttek – fűzte hozzá.

Herdon István, a Xanga vezérigazgatója utalt rá, hogy üzleti modelljük húsz éve változatlan: kulcsrakész gyártó és logisztikai infrastruktúrát fejlesztenek, amelyekben a bérlőként beköltöző termelő vállalatok saját technológiájuk telepítését követően kezdhetik meg a működésüket. A Bürkle ötezer négyzetméteres debreceni gyára a Xanga csoport mintegy hárommilliárd forintos befektetésével valósult meg.

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a helyi gazdaságfejlesztés a város dinamikus fejlődését vonja maga után minden területen. Hozzátette: a következő 4-5 évben még intenzívebb lesz a fejlesztés, “Debrecen növekedésre van ítélve, így a Bürkle is” növekedhet tovább.

Laczkó Gábor, a faipari felületkezelő gépeket előállító debreceni gyár (Bürkle Hungary Kft.) igazgatója azt mondta, az idén már több mint hatvan embert foglalkoztató üzem árbevételi terve hatmilliárd forint, tavaly 45 dolgozóval 4,2 milliárd forintos árbevételt értek el. Az árbevételarányos eredményük öt százalék körül alakult a múlt évben, az idén is hasonló arányú eredményt várnak – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a dolgozók 90 százaléka a debreceni képzésből került ki, a foglalkoztatás bővítéséhez továbbra is szükségük lesz idegen nyelven beszélő, felkészült mérnökökre és technikusokra.

Az anyacég youtube csatornáján számos szakmai video érhető el.

forrás: MTI

kapcsolódó:
Elhelyezték a német Bürkle gépgyártó cég összeszerelő üzemének alapkövét Debrecenben (2019-01-18)
Bokréta a Bürkle debreceni gépgyártó üzem-épületén (2019-06-05)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Magas faárak a vázszerkezetek felé terelik a piacot

Következő cikk

Swiss Krono Kft. beruházásaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések