FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Stora Enso 9 millió eurót fektet automatizált CLT felületkezelő gépsorba

A Stora Enso 9 millió eurót fektet be az ausztriai Ybbs fűrészüzemében egy automatizált keresztrétegelt fűrészáru (CLT) felületkezelő gépsorba. A beruházás tovább erősíti a Stora Enso pozícióját az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható épületek számára készült faipari termékek szállítójaként.

A Stora Enso célja, hogy vezető szerepet töltsön be a növekvő tömeges faépítési piac fejlesztésében. Az építőiparban munkaerőhiány van, és nagy a nyomás a helyszíni építési idő lerövidítésére. A beruházás lehetővé teszi az iparilag előre felhordott CLT-felületkezelést a Stora Enso Ybbs-i telephelyén gyártott CLT-falakon és -padlókon. Az automatizált felületkezelési megoldás rövidebb építési időt és hatékonyabb faanyagvédelmet eredményez.

“Ezzel az új automatizálási sorral évente mintegy 500.000 m² CLT-falra és -padlóra tudunk kiváló minőségű vízbázisú bevonatot felhordani – ezzel világelsők vagyunk ebben a szegmensben. Ügyfeleink számára előnyös lesz a CLT jobb védelme a nedvesség, a napfény, a rovarok és a tűz ellen, valamint a szépen színezett vizuális felületek” – mondta Lars Völkel, a Wood Products divízió ügyvezető alelnöke.

Az automatizált CLT felületkezelő sor az Ybbs fűrészüzemben épül meg, és várhatóan 2023 harmadik negyedévében készül el. Az ybbsi fűrészüzem a Stora Enso szerint úgy helyezkedik el, hogy Közép-Európa összes piacát ki tudja szolgálni.

A Stora Enso CLT fenntarthatóan beszerzett és előállított faanyagként hozzájárulhat a szén-dioxid-kompenzációs követelmények teljesítéséhez, és csökkentheti az építés környezeti lábnyomát, valamint az épület teljes életciklusát.

Forrás: panelsfurnitureasia.com

Előző cikk

Kitüntetések március 15. alkalmából

Következő cikk

A fa a legjobb választás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések