FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 129., 2022/23.

Szennai Skanzen – hagyomány és paraszti kultúra / A balatoni halászat emlékei – a Süllő II. halászhajó / Muzsikált az Erdő a Bakony lankáin / Kastélytúra – a bajnai Sándor-Metternich-kastély / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Parkok, ligetek a fővárosban / Vadvilág – Őz- és szarvascsaládok június elején

Szennai Skanzen – hagyomány és paraszti kultúra

A Szennai Skanzen a Szabadtéri Néprajzi Múzeum tagintézményeként van számon tartva, amely őrzi a falusi épületek emlékét. Egy élő falumúzeum keretében igyekszik megismertetni a hagyományos paraszti kultúrát.

A balatoni halászat emlékei – a Süllő II. halászhajó

A Balaton hosszú időre visszanyúló halászati történelmi múlttal rendelkezik, ma már viszont tiltott a halászat a magyar tengeren. Ennek ellenére Vonyarcvashegy nagyközség kitűzött célja megőrizni a balatoni halászat emlékeit. Ezért befogadta az évek óta parton heverő halászhajót, a Süllő 2-t.

Muzsikált az Erdő a Bakony lankáin

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat egy a határon átívelő program, melynek kiemelt célja megőrizni majd továbbadni a természeti értékeket a jövő nemzedékének. A szervezők mélyen elkötelezettek jövőépítő feladatuk mellett, vagyis, hogy közel hozzák az embereket a természethez. Az aktív országjárás következő helyszíne a Bakony térsége volt, ahová stábunk is ellátogatott. A kulturális értékek szerepeltetése mellett a fenntartható jövő is nagy hangsúlyt kapott a méltán népszerű rendezvényen.

Kastélytúra – a bajnai Sándor-Metternich-kastély

Mostani adásunkban Bajna település legmagasabb pontján álló nagy múltú, klasszicista stílusú hófehér épületet, a Sándor- Metternich- kastélyt és annak érdekességeit ajánljuk a figyelmükbe.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Parkok, ligetek a fővárosban

A városban élő ember ritkán találkozhat az igazi természettel. A városi parkok és ligetek nélkülözhetetlen részei városainknak, különösen a méreteiben is kiemelkedő fővárosnak. A városi ember számára ezek a zöld szigetek jelenthetik a természetközeli feltöltődést és kikapcsolódást.

Vadvilág – Őz- és szarvascsaládok június elején

Mai filmes-cserkelésünkön kizárólag az őzek és a gímszarvasok életébe pillantunk be. Ez az időszak –  a hamarosan kezdődő  őznászt és a szeptemberi szarvasbőgést is ide számítva – e két faj életében a legfontosabb periódusok egyike: az ellések, a születések időszaka.

A teljes adás (26:00)

– Szennai Skanzen – hagyomány és paraszti kultúra
– A balatoni halászat emlékei – a Süllő II. halászhajó
– Muzsikált az Erdő a Bakony lankáin
– Kastélytúra – a bajnai Sándor-Metternich-kastély
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Parkok, ligetek a fővárosban
– Vadvilág – Őz- és szarvascsaládok június elején

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ma már az erdőké a főszerep

Következő cikk

Látogatás a 100 éves Rojek cégnél



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések