FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 130., 2022/24.

Kellemes nyár eleji túra a Gerecsében / Kutyás segítők – az Életjel Mentőcsoport / Zalai Vadász-alkotók a Keszthelyi Vadászati Múzeumban / Erdő Ernő bácsi meséi – A vadászati múzeum / Vadvilág – Gemenc mélyén jártunk / Gasztro percek – Molnárponty, töltött túrós csuszával

Kellemes nyár eleji túra a Gerecsében

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. egy kellemes túra keretében ismertette meg a természetkedvelő helybeliekkel, valamint az ország más tájairól érkező turistákkal a Lábatlan község határában található területet. A program természeti különlegességek, illetve a különböző földtörténeti korok és kőzetek megismertetését kínálta az érdeklődőknek.

Kutyás segítők – az Életjel Mentőcsoport

Az Életjel Mentőcsoport több, mint 20 éves fennállása alatt számtalan mentési feladatban vett részt, ahol speciálisan képzett kutyákkal, valamint szakemberekkel segített a bajba jutottakon. Ismerkedjünk most meg közelebbről ezzel a szervezettel.

Zalai Vadász-alkotók a Keszthelyi Vadászati Múzeumban

A Keszthelyi Vadászati Múzeum immáron harmadik alkalommal adott helyet a Zalai Vadász-Alkotók Egyesülete által nyitott kiállításnak. A helyszínen a festészet, a fotóművészet és a szobrászat remekei képviseltették magukat.

Erdő Ernő bácsi meséi – A vadászati múzeum

A vadászati múzeumban a kiállított trófeákon túl megismerkedhetnek az érdeklődők híres vadászaink életútjával, fotóival, könyveivel.

Vadvilág – Gemenc mélyén jártunk

Elszakadva a Bakonytól illetve a végtelen alföldi rónaságtól, természetfilmes kollégánk,  ezúttal hazánk és Európa legnagyobb védett ártéri erdejébe, Gemencre látogatott. A közel 20.000 hektáros terület nagyvadak terén messze földön híres gazdag flórájáról és faunájáról, biológiai diverzitás szempontjából hatása és jelentősége felmérhetetlen.

Gasztro percek – Molnárponty, töltött túrós csuszával

A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük. Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot. Pár perces főzés után tejfölös habarással sűrítjük. A csusza tésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a gomba mártással, és a kisütött halszeletekkel tálaljuk.

A teljes adás (26:00)

– Kellemes nyár eleji túra a Gerecsében
– Kutyás segítők – az Életjel Mentőcsoport
– Zalai Vadász-alkotók a Keszthelyi Vadászati Múzeumban
– Erdő Ernő bácsi meséi – A vadászati múzeum
– Vadvilág – Gemenc mélyén jártunk
– Gasztro percek – Molnárponty, töltött túrós csuszával

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

JESZ - kiemelt besorolás hosszabbítása

Következő cikk

Kaán Károly Emlékhely



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések