FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Országos Trófeabíráló Testület kihelyezett bírálata

Összesen 12 kapitális vadásztrófea másodfokú bírálatára került sor a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Óbiródi Vadászházában, 2022. november 16-án.

Ezen a napon az Országos Trófeabíráló Testület által lebírált összesen nyolc Tolna megyei dám mellett, három Baranya megyei gím és egy szintén baranyai muflon trófea is lebírálásra került. A vendéglátó Gyulaj Zrt. öt dámtrófeával képviseltette magát. Négy lapátos a kisszékelyi, míg egy a gyulaji vadászterületen került terítékre az idei barcogás során. Ezen a trófeák legjava 210-220 pont között zártak az OTT szigorú döntésének megfelelően.

Az esemény különlegessége, hogy a szóban forgó dámbikák terítékre hozatalában oroszlánrészt vállaló kísérő vadászok is segédkezhettek, név szerint Ifj. Csirke Ferenc gyulaji, Bölcskei Gábor, Kovács Károly és Kovács Dávid kisszékelyi kerületvezető vadászok.

Az öt Gyulaj Zrt.-s bika közül egy magyar elejtő, illetve német és osztrák elejtők örülhetnek majd a kimagasló pontszámú trófeáiknak. Idén a Gyulaj Zrt. vadászterületeiről összesen nyolc kimagasló dámtrófea került ki, melyek átlépték a 210 IP pontos eredményt a megyei (elsőfokú) bírálaton, így kiválóságuk alapján jogosultságot szereztek az országos (másodfokú) bírálaton való részvételre.

forrás: GYULAJ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gyászhír - Németh Alajos [83]

Következő cikk

Véderdőt telepített a NestléStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Vass Tamás [77]

77 éves korában elhunyt Vass Tamás okl. erdőmérnök, a Debreceni Erdészet nyugalmazott igazgató-helyettese, az Országos Erdészeti Egyesület Debreceni…