FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 136., 2022/30.

Látogatás a Bácsalmási Sóstónál / Csillagvár – a Festetics grófok különleges vadászvára / Kastélykörút – a gyulai Almásy-kastély mindennapjai / Zene és kézművesség – Muzsikált az Erdő a Mátrában / Erdő Ernő bácsi meséi – A róka / Vadvilág – Betekintés a gyulaji dámfellegvárba

Látogatás a Bácsalmási Sóstónál

Adásunkban ezúttal Magyarország déli vidékén indítjuk kitekintésünket, méghozzá a Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark területén. Kirándulásunkat a térség legjobb állapotban fennmaradt szikes tavánál, a Bácsalmási Sóstónál ejtjük meg, melynek jelentőségéről a szakembert kérdeztük.

Csillagvár – a Festetics grófok különleges vadászvára

A Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára. A csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló. A helyszín közel másfél hektárnyi bekerített területén művészeti alkotótábor, valamint a volt grófi istállóból kialakított csárda is várja vendégeit.

Kastélykörút – a gyulai Almásy-kastély mindennapjai

Adásunk mostani epizódjának Kastélykörút részében a gyulai Almásy-kastély történeti kiállítását mutatjuk be, amelynek keretében betekintést adunk abba, hogyan éltek a kastélyban az úri család, valamint a személyzet tagjai.

Zene és kézművesség – Muzsikált az Erdő a Mátrában

A Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat mátrai helyszínének gyerekzsivajtól hangos forgataga műsorunk következő állomása. Itt képzőművészeti foglalkozások késztették az egybegyűlt gyermekeket alkotómunkára.

Erdő Ernő bácsi meséi – A róka

A róka nagyon ügyes és sokoldalú állat. Kotorékban lakik és szinte bármit megeszik. Ezért akár a városokba is hajlandó beosonni.

Vadvilág – Betekintés a gyulaji dámfellegvárba

Az első – ha nem is fecske, de még barkás lapátú – dámbika felbukkanására ugyan jócskán várni kellett, de utána szinte megindult a remekbe szabott lapátok áradata. Az igazi élményt ezúttal azok a pillanatok szerezték, amelyek a tehenek és borjaik közötti meghitt kapcsolatot rögzíthették.

A teljes adás (26:00)

– Látogatás a Bácsalmási Sóstónál
– Csillagvár – a Festetics grófok különleges vadászvára
– Kastélykörút – a gyulai Almásy-kastély mindennapjai
– Zene és kézművesség – Muzsikált az Erdő a Mátrában
– Erdő Ernő bácsi meséi – A róka
– Vadvilág – Betekintés a gyulaji dámfellegvárba

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pótfelvételi az Erdőmérnöki Karon

Következő cikk

Erdőtűz Pilisszentlászlón



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések