FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 137., 2022/31.

A képzelet szárnyán – gróf Nádasdy Borbála könyvismertetője / A szigetközi vízi világ – Kisbodakon jártunk / A természet pillanatai – fotókiállítás a Muzsikál az Erdőn / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdők és csapadék / Vadvilág – Zajlik az őznász… / Gasztro percek – Eszterházy szarvasragu

A képzelet szárnyán – gróf Nádasdy Borbála könyvismertetője

Nádasdy Borbála grófnő a történelmi Nádasdy-család tagjaként látta meg a napvilágot. Magyarországon töltött gyermekkorát követően, az 1956-os forradalom után nyugatra menekült. Népszerű íróként immár hetedik kötetét mutatja be az olvasóknak, nem keveset merítve benne személyes élményeiből.

A szigetközi vízi világ – Kisbodakon jártunk

Kisbodak nemcsak kempingje okán, hangulatos vízitúrák kiindulópontjaként fontos csomópontja a Szigetköz jelenkori vízrendszerének. Miként a Szigetköz egészét, ezt a helyet is átszövi a – mondhatjuk így – hozzáértő vízügyesek leleményessége.

A természet pillanatai – fotókiállítás a Muzsikál az Erdőn

A jó természetfotós láthatóvá teszi a környezet látszólag alig észrevehető mozzanatait. Természetesen a technikai tudás, valamint a műszaki felszereltség mellett jóval lényegesebb a szépérzékkel párosuló, egyedi látásmód. A jó felvétel nem a fényképezőgépen, de annál inkább a fotós tehetségén múlik. Szemezgessünk hát az idei Muzsikál az Erdő fotópályázat díjnyertes alkotásaiból!

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdők és csapadék

500 milliméter – ez a bűvös érték szó szerint létkérdés erdeink szempontjából. Évente, rendszeresen legalább ennyi csapadék szükséges ahhoz, hogy az erdők kialakuljanak, lévén a legnagyobb vízigényű növénytársulás ez az életközösség.

Vadvilág – Zajlik az őznász…

Vadvilág sorozatunk legújabb kiadásában az ebben az időszakban induló, legfontosabb természeti esemény, az őznász nyomába eredünk. A bakok részére az igazi megmérettetés időszaka ez, hiszen ezekben a hetekben kezd tombolni a szerelem, és teljes pompájában megmutatkozni az őznász.

Gasztro percek – Eszterházy szarvasragu

A rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleken bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalon megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A finomra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott leveszöldséget ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk, majd paprikával fűszerezzük, liszttel szórjuk és felöntjük egy kis vízzel. Az elősütött rostélyos szeleteket az így kapott mártásba helyezzük, és puhára pároljuk. Ezután citrommal ízesítjük, majd tejfölt keverünk hozzá és felforraljuk. Tökmagos lebbenccsel tálalom. Jó étvágyat!

A teljes adás (26:00)

– A képzelet szárnyán – gróf Nádasdy Borbála könyvismertetője
– A szigetközi vízi világ – Kisbodakon jártunk
– A természet pillanatai – fotókiállítás a Muzsikál az Erdőn
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdők és csapadék
– Vadvilág – Zajlik az őznász…
– Gasztro percek – Eszterházy szarvasragu

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Egy világcsoda növekedése

Következő cikk

Sokfelé már elfogyott a tűzifa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések