FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Közfoglalkoztatás szabályai változtak

A kormány két rendelete jelent meg a július 11-i Magyar Közlönyben, amivel a közfoglalkoztatás szabályait módosította és a Start-munkaprogram 7 milliárdos keretét is rugalmassá tette.

Hétfőn már megjelent a Magyar Közlönyben (113. lapszám) az a rendelet (247/2022. (VII. 11.) Korm. rendelet A közfoglalkoztatási jogviszony veszélyhelyzet alatti időtartamáról), ami lehetővé teszi, hogy a közfoglalkoztatási jogviszony 10 évnél hosszabb ideig is eltartson. A módosítás a veszélyhelyzet alatti időtartamra vonatkozik.

A kormány az ukrajnai háborúra, valamint a humanitárius katasztrófára hivatkozva a 2011. évi CVI. törvény 2. § (2) részét módosította, méghozzá úgy, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt már meglévő, valamint a veszélyhelyzet idején létesített közfoglalkoztatási jogviszony 10 évnél hosszabb is lehet.

Emellett egy másik rendelet szerint a költségvetési mellékletben szereplő, Start-munkaprogramra szánt 7 milliárd forintos keretet is túl lehet lépni.

forrás: HVG

Előző cikk

Erdészeti stratégia Németországban

Következő cikk

WOODIGITAL online tanfolyamStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

ÉKM lesz az ÉBM

Az Építési és Beruházási Minisztérium 2022. decemberétől Építési és Közlekedési Minisztérium elnevezéssel működik tovább. Lázár János építési és…
Total
18
Share