FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Közfoglalkoztatás szabályai változtak

A kormány két rendelete jelent meg a július 11-i Magyar Közlönyben, amivel a közfoglalkoztatás szabályait módosította és a Start-munkaprogram 7 milliárdos keretét is rugalmassá tette.

Hétfőn már megjelent a Magyar Közlönyben (113. lapszám) az a rendelet (247/2022. (VII. 11.) Korm. rendelet A közfoglalkoztatási jogviszony veszélyhelyzet alatti időtartamáról), ami lehetővé teszi, hogy a közfoglalkoztatási jogviszony 10 évnél hosszabb ideig is eltartson. A módosítás a veszélyhelyzet alatti időtartamra vonatkozik.

A kormány az ukrajnai háborúra, valamint a humanitárius katasztrófára hivatkozva a 2011. évi CVI. törvény 2. § (2) részét módosította, méghozzá úgy, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt már meglévő, valamint a veszélyhelyzet idején létesített közfoglalkoztatási jogviszony 10 évnél hosszabb is lehet.

Emellett egy másik rendelet szerint a költségvetési mellékletben szereplő, Start-munkaprogramra szánt 7 milliárd forintos keretet is túl lehet lépni.

forrás: HVG

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdészeti stratégia Németországban

Következő cikk

WOODIGITAL online tanfolyam



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések