FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Milliárdokkal segítik a munkaerőpiacot

Mintegy 2 milliárd 200 millió forintra pályázhatnak a somogyi vállalkozások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) PLUSZ legújabb pályázatán, hangzott el a témában rendezett csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatón. Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott elmondta, képzésre és bértámogatásra is pályázhatnak a cégek.

– Jelenleg 12 ezer 469 álláskeresőt tartunk nyilván Somogyban, ami 2163-al kevesebb, mint az elmúlt év azonos időszakában – mondta Neszményi Zsolt kormánymegbízott, kiemelve: a kormány 2010 óta munkaalapú gazdaságra épít és segély helyett munkához igyekszik juttatni az embereket. Ennek eredményeként országosan egymillió új álláshelyet teremtettek már – tette hozzá. 
Az eseményen elhangzott, Somogy megyében a kaposvári járásban van a legkevesebb álláskereső, összesen 3195. Barcs, Csurgó és Nagyatád környékén azonban a munkaképes korú lakosság mintegy 10 százaléka állástalan. 

Fotók: Kovács Tibor

– A most futó pályázat elsősorban a munkaerőpiacra koncentrál és a képzésekre fekteti a hangsúlyt – mondta Neszményi Zsolt. – Az országos keret 75 milliárd forint, ebből a somogyi 2 milliárd 200 millió. A vállalkozások február 15-től augusztus 31-ig pályázhatnak támogatásért – hangsúlyozta a kormánymegbízott. 
Korábban a kis- és közepes vállalkozások legfeljebb 50 millióra pályázhattak, most azonban már 75 millió forintot is igényelhetnek. A nagyvállalatoknak 100-ról 150 millió forintra nőtt a legmagasabb támogatási összeg. 

Az eseményen részt vett Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója is. Érdeklődésünkre elmondta, jelenleg 92 dolgozójuk van és több közfoglalkoztatottnak is munkát adnak. Hozzátette, költségeik nagyon megemelkedtek, ezért életbe vágóan fontos, hogy sikerrel szerepeljenek a különféle pályázatokon. 

forrás: SONLINE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tovább zöldül Erdőspuszta kapuja

Következő cikk

Újabb ökoturisztikai fejlesztés a MecsekbenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések