FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Pótfelvételi a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon

A felsőoktatási PÓTFELVÉTELI eljárás során a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara a 2022/2023-as tanévben a következő szakokat hirdeti államilag finanszírozott és költségtérítéses formában: Faipari mérnöki BSc (nappali és levelező); Gazdaságinformatikus BSc (nappali); Faipari mérnöki MSc (levelező); Építész MSc (nappali); Gazdaságinformatikus MSc (levelező).

Faipari mérnöki BSc (nappali és levelező)

Államilag finanszírozott és költségtérítéses formában is!

A faipari mérnökök az egyik legősibb ökoanyaggal dolgoznak, a mindennapi életünket végigkísérő faanyag hasznosításával, feldolgozásával. Kreativitásukat, felkészültségüket felhasználva valósíthatják meg a környezettudatos tervezés és gyártás alapelvét, a hatékony anyagfelhasználást.

De ők a faépítészet meghatározó személyei is, irányításukkal készülnek a faházak, a faépítmények. Specializációink révén hallgatóink logisztikai és folyamatmérnökké válhatnak, az alapképzés után tanulmányaikat mesterképzésen, majd doktori képzésen folytathatják, de akár építészként is végezhetnek Egyetemünkön.

Gyere Te is Sopronba és valósítsd meg velünk az álmaidat!

Faipari mérnöki BSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu

Faipari mérnöki szak kisfilm:


Gazdaságinformatikus BSc (nappali)

Államilag finanszírozott és költségtérítéses formában is!

A képzés a gazdasági és informatikai ismeretek különleges keverékét nyújtja, amelyre nagy igény van a vállalatok részéről. Sopronban 2002 óta van gazdaságinformatikus képzés, mely 2022-ben egy átfogó megújuláson esett át, hogy még gyakorlatiasabb, a hallgatói és munkaerőpiaci igényekhez jobban alkalmazkodó tudást adjon.

Az önállóan és csapatban végzendő projektek megerősítik a tanult ismereteket, fejlesztik a kreatív gondolkodást és a problémamegoldó képességet. Ezért több tárgyon is projekt-orientált a számonkérés, és olyan rendezvények is lehetőséget nyújtanak a projektmunka megtapasztalására, mint a félévenkénti Hackathlon, valamint szakmai, tanulmányi és tudományos versenyek, workshopok.

Fiatalos, színvonalas szaktudású oktatóink a kis létszámnak köszönhetően minden hallgatóra kellő figyelmet tudnak fordítani. Segítenek a lemaradóknak, és egyengetik a tehetségek pályáját.

Gazdaságinformatikus BSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

Gazdaságinformatikus szak kisfilm:


Faipari mérnöki MSc (levelező)

Ez a szak a faipari mérnökök számára nyújt további ismereteket. Szerezz mélyebb ismereteket egy általad választott területen, valamelyik tapasztalt oktató vezetésével! 
A faipari mérnökök számára kínált álláslehetőségek széles skálán mozognak, az elsődleges faipartól (fűrészipar, csomagolóanyag gyártás, lemezipar) kezdve a másodlagos faipar (ajtó-, ablakgyártás, bútorgyártás) teljes skáláját lefedve egészen az építőiparig. A faipari szakemberek minden esetben a világ talán legszebb megújuló anyagával, a fával dolgoznak.
Ha nem faipari területen szereztél mérnöki diplomát, lehet, hogy 30 extra kredit elvégzésével akkor is el tudod végezni ezt a szakot.

Faipari mérnöki MSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu


Építész MSc (nappali)

A képzés célja építészmérnökök képzése elsősorban az építészeti tevékenységek – épülettervezés, építészeti környezetalakítás, településtervezés, műemlékvédelem, építés- kivitelezés és -szervezés, épületfenntartás és -felújítás, valamint építésigazgatási, hatósági feladatok – teljes területére, akik természettudományi, műszaki és művészeti, valamint gazdasági, humán és nyelvi ismereteik.

Továbbá az ezekhez kapcsolódó készségeik révén alkalmasak önállóan irányítani műszaki feladatokat és akik elhivatottak abban, hogy mindezeket a tevékenységeket az építészet társadalmi és környezeti hatásának tudatában, eziránti felelősséggel és elkötelezettséggel végezzék. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

Építész MSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu


Gazdaságinformatikus MSc (levelező)

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek a komplex üzleti folyamatokat megérteni, problémákat feltárni és megoldási alternatívákat kidolgozni.

Alkalmasak az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai rendszerekkel szemben támasztott igények felismerésére, fejlesztésére és a kész alkalmazások menedzselésére, valamint kutatási-fejlesztési feladatok ellátására, koordinálására, tanulmányaik PhD képzés keretében való folytatására.

Gazdaságinformatikus MSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 


* A pótfelvételi eljárás, a www.felvi.hu oldal e-felvételi felületén történik, ám csak egy helyet jelölhet meg a jelentkező és minden szükséges, megadott dokumentumot fel kell töltenie az elektronikus jelentkezési felületen.

A pótfelvételin azokat várják, akik egyetlen megjelölt képzésre sem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek az általános felvételi eljárásban. A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 21-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették.

Jelentkezés és pontos felvételi információk a www.felvi.hu honlapon érhetők el.

Az elektronikus jelentkezési felület 2022. július 26-án nyílt meg.

Az elektronikus jelentkezésnek, illetve a már rendelkezésre álló dokumentumok beküldésének, hitelesítésének határideje: 2022. augusztus 5., 23 óra 59 perc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hettich on Tour Magyarországon

Következő cikk

A GDP-t is pusztítják az erdőtüzek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések