FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 141., 2022/35.

Kastélykörút – A Majki Remeteség mindennapjai / A hívogató hajósi Pincefalu kellemes hangulata… / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály, nyári szárazság / Kézműves foglalkozás, erdei hangulatban / Erdő Ernő bácsi meséi – Az éghajlatváltozás / Vadvilág – Sivatagi forróság erdeink háza táján

Kastélykörút – A Majki Remeteség mindennapjai

Magyarország kastélyainak bemutatását mostani adásunkban is folytatjuk, mégpedig Oroszlány város külterületén, a Majki Műemlékegyüttes helyszínén. Itt a kamalduli szerzetesek mindennapjaival ismerkedhettünk meg.

A hívogató hajósi Pincefalu kellemes hangulata…

Adásunkat az Őrjeg-Szőlőhegyei Natúrpark egyetlen városában, Hajós településen folytatjuk, ahol olyan kellemes hangulatú helyszín fogadja az idelátogatót, mint a látványos hajósi Pincesor.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály, nyári szárazság

A víz hiánya súlyos gondokat jelent az erdő életében. Főleg az erdőfelújítási területek érzékenyek az aszályra. A zárt lombsátor alatt nehezebben szárad ki a talaj, így a kisebb növények, facsemeték is tovább bírják.

Kézműves foglalkozás, erdei hangulatban

Az alkotás folyamata során nem csak a létrehozott mű a fontos. Maga a művelet is ad némi plusz energiát annak, aki részt vesz a munkában. Egy ilyen kreatív alkotó tevékenységbe tekinthettünk bele a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat, mátrai helyszínén.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az éghajlatváltozás

Amikor benzines vagy dízel autónkat használjuk, amikor az erőművekben szenet vagy olajat tüzelünk el, rengeteg CO2 keletkezik. Ez, összegyűlve a légkörben, szinte csapdába ejti a napsugárzás energiáját és légkörünk melegedését eredményezi.

Vadvilág – Sivatagi forróság erdeink háza táján

Rekord mértékű aszály pusztít Európa-szerte, a forróság immár szinte állandósult, hőhullám erősödik újabb hőhullámmal. Érdekes kérdés tehát: mit és mennyit isznak a hétről hétre látott állatok, illetve ilyen helyzetben hogyan pótolják a folyadékot.

A teljes adás (26:00)

– Kastélykörút – A Majki Remeteség mindennapjai
– A hívogató hajósi Pincefalu kellemes hangulata…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály, nyári szárazság
– Kézműves foglalkozás, erdei hangulatban
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az éghajlatváltozás
– Vadvilág – Sivatagi forróság erdeink háza táján

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

20 éves a novai ADA bútorgyár

Következő cikk

A legnagyobb idei hazai erdőtűz pusztítása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…