FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

20 éves a novai ADA bútorgyár

2022. július 30-án ünnepelte 20. születésnapját a novai ADA bútorgyár. A jubileumi évforduló alkalmából rendhagyó programokat szerveztek a novaiak, akik immáron nemcsak a kiváló minőségű bútorok készítésében jeleskednek, hanem a túrázás és a sütés nagymestereivé is váltak.

Jelentős napra virradt 2022 július 30-án a novai ADA bútorgyár, ugyanis a nagy múlttal rendelkező osztrák központú vállalat immáron 20. éve van jelen a településen, mint a régió vezető és egyben legnagyobb bútorgyártója.

Az ADA 20 éve Nován

A jubileumi évforduló ünneplése így természetesen Nova városában sem maradhatott el. A bútorgyár ez alkalomból remek programsorozattal készült. A rendezvény fő pillérét egy 7 kilométeres gyalogtúra adta, melynek különböző szakaszain számos megmérettetésben vehetett részt a vállalatcsoport csaknem 250 dolgozója. Csaknem 4 különböző játékban tehették próbára kézügyességüket, állóképességüket és logikájukat, mindezt úgy, hogy közben jobban megismerhették egymást, az akár más-más területen dolgozó kollégák. Ráadásul a napsütéses nyári napra eső születésnapi ünneplés kiváló alkalomként szolgált arra is, hogy a csapatépítés során közelebbről is megismerkedhessenek a vezetőkkel és az igazgatótanáccsal. A program során finom falatokban sem volt hiány, egyes állomásokon étel és italkuponokat nyerhettek a játékosok, a célban pedig sütisütő versenyen bizonyíthattak.

A finomságok és a garantált szórakozás mellett az ADA gyár vezetősége minden résztvevő kollégát tombolával és emlékül szolgáló képeslappal ajándékozott meg, köszönetet mondva, hogy dolgozói az elmúlt 20 évben nagyban hozzájárultak a cég sikereihez és az ADA hírnevéhez.

Forrás: ADA Bútorgyár – Nova
Az ADA története

Kevesen tudják, hogy az ADA története az 1900-as évekre nyúlik vissza, amikor még kender kötélgyárként nyitotta meg kapuit a festői szépségű Anger városában, Ausztriában. Közel 50 év eltelte után a cég elkezdett átalakulni, először csak matracokat készített, majd 1957-ben, megközelítőleg 10 alkalmazottal, ipari műhelyként hivatalosan is megszületett az ADA, mint „Alois Derler: Az első stájer matrac és kárpitos bútorgyár”. A cég neve későbbiekben az alapító nevének kezdőbetűiből és a vállalat központjának nevéből származik: Alois Derler Anger.

Hazánkban a körmendi egység 1992-ben alakult meg az ADA leányvállalataként. A magyar régió adottságait kihasználva 2002-ben Nova városában is újabb üzem nyílt meg. Így jutva el 2022-ben napjainkig, amikor 65 éves lett Anger – de ugyanakkor 30 éves a körmendi és 20 éves a novai leányvállalat.

Kapcsolatban a dolgozókkal és a környezettel

Forrás: ADA Bútorgyár – Nova

Napjainkban az ADA már világszerte szállít bútorokat, és öt helyszínen mintegy 2500 alkalmazottal Európa egyik vezető bútorgyártója. A nemzetközi jelentősége ellenére, vállalati kultúrája szilárd gyökereken alapszik és hatalmas felelősséget visel a régió egyik legnagyobb munkaadójaként. A vezetőség fontosnak tartja a családi vállalkozás jellegének megőrzését, valamint kiemelt jelentőségű számukra a környezetvédelem, csak úgy, mint a társadalmi felelősségvállalás. Mindenekelőtt a jövőt nézve: ”Tudjuk, hogy a jól képzett szakemberek mennyire fontosak a régió és a vállalat gazdasági sikere szempontjából – most és a jövőben.” – mondta Michael Wibmer, az ADA igazgatótanácsának tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fapalota épül Attila emlékére

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 141., 2022/35.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Műhold fából

LignoSat2: A világ első, fából készült műholdja. A LignoSat2 névre keresztelt fából készült műholdat a NASA és a…
Tovább

Gyászhír – Vendel Ferenc [86]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett és felejthetetlen férjem, Vendel Ferenc gyémántdiplomás erdőmérnök az Állami Erdészeti Szolgálat Egri Igazgatóságának…