FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lakossági fűtési energiaellátási miniszteri biztos

A Hivatalos Értesítő 2022. augusztus 18-i, 48. számában jelent meg a technológiai és ipari miniszter 4/2022. (VIII. 18.) TIM utasítása miniszteri biztos kinevezéséről, melyben 2022. szeptember 1. napjától 2024. augusztus 31. napjáig Riz Gábort a hazai lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért, valamint a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztossá nevezi ki.

A technológiai és ipari miniszter 4/2022. (VIII. 18.) TIM utasítása
miniszteri biztos kinevezéséről

A kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 22. § (1) bekezdésében meghatározott jogkörömben eljárva a következő utasítást adom ki:

1. § A kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény (a továbbiakban: Kit.) 221. § (2) bekezdése alapján 2022. szeptember 1. napjától 2024. augusztus 31. napjáig Riz Gábort a hazai lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért, valamint a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztossá nevezem ki.

2. § (1) A miniszteri biztos az 1. § szerinti feladatkörében

a) felméri, elemzi a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat, valamint azok költségigényét,
b) koordinálja a barnakőszén- és lignittermelés növekedésének biztosítását,
c) felméri, elemzi a barnakőszén- és lignittermelés fokozásához szükséges munkaerőigényt, a munkaerő szakképzettségének helyzetét, különös tekintettel a munkaerő-mobilizáció, valamint a szervezeti és infrastrukturális lehetőségeire,
d) részt vesz a feladatkörébe tartozó jogszabálytervezetek előkészítésében, előkészíti és végrehajtja a vezetői döntéseket, összehangolja az abban közreműködő szervezeti egységek munkáját, ellenőrzi a kiadott feladatok végrehajtását.

(2) A miniszteri biztos tevékenységét a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságával, valamint a feladatköre szerint illetékes politikai és szakmai felsővezetőkkel szoros együttműködésben végzi.

3. § A miniszteri biztos tevékenységét – az energetikáért felelős államtitkár útján – a technológiai és ipari miniszter irányítja.

4. § A miniszteri biztos tevékenységéért a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (9) bekezdése szerint havi bruttó 520 000 forint összegű díjazásra és az állami vezetői juttatásokról szóló 275/2015. (IX. 21.) Korm. rendelet 3. §-ában meghatározott juttatásokra jogosult.

5. § A miniszteri biztost tevékenysége ellátásában a Kit. 22. § (3) bekezdése szerinti titkárság nem segíti.

6. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

7. § Hatályát veszti a miniszteri biztos kinevezéséről szóló 12/2021. (III. 3.) ITM utasítás.

Dr. Palkovics László s. k.,
technológiai és ipari miniszter

forrás: HivatalosÉrtesítő, NJT.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzifa-rendelet: Soproni Egyetem kontra WWF

Következő cikk

Brit tudósok a fák lombjának korai elszíneződéséről



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések