FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Állami cégek feladatai kerülnek az ÉBM-hez

A hétfő éjszakai Magyar Közlönyben jelent meg a 362/2022. (IX. 19.) Korm. rendelete, amelynek értelmében megszűnik öt, a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozó gazdasági társaság – az általuk ellátott feladatokat az ÉBM veszi át.

A rendelet az alábbi öt gazdasági társaságot érinti:

  • az útépítéseket kivitelező NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.;
  • a stadionok beruházásával foglalkozó BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.;
  • a sportlétesítményeket működtető BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.;
  • az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., amely szennyvizes, ivóvízminőség-javítással, hulladékgazdálkodással és távhőszolgáltatással kapcsolatos beruházások elősegítését végzi; valamint
  • a Sopron-Fertő térség turisztikai fejlesztéseinek megvalósítására létrehozott Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

A rendelet szerint a gazdasági társaságok 2023. január 1-jei nappal szűnnek meg, eddig kell a minisztériumnak átvennie azok feladatait.


Lehet viszont egy új állami cégünk, derült ki szintén a hétfői Magyar Közlönyből. Az 1451/2022. (IX. 19.) számú kormányhatározat ugyanis „az építőipari alapanyag-ellátása biztosítása érdekében” egy állami tulajdonú cementgyár létrehozásához szükséges intézkedésekről rendelkezik.

Fotó: Erdős Dénes / Forrás: Népszava

A határozat értelmében Palkovics László technológiai és ipari miniszter, valamint Lázár János építési és beruházási miniszter feladata, hogy „gondoskodjanak a cél elérése érdekében megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről, és annak eredményéről számoljanak be a Kormány részére”. A feladat végrehajtására a két minisztérium ez év végéig kapott határidőt.

forrás: telex 09-20

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Agrár Széchenyi Beruházási Hitelprogram MAX - KKV-knek erdőgazdálkodásra is

Következő cikk

Tűzifa alapanyag állami erdőkből



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések