FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hatósági áras lesz a tűzifa

Tűzifa és barnaszén programot hirdet a kormány, nemcsak a tüzépeken lehet majd fát venni, hanem jövő héttől az erdőgazdaságoktól is – jelentette be csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kiemelte, a tűzifára hatósági árat határoz meg a kormány, mindenkinek, 10 köbméter fát tudnak adni ezen az áron, nem azonnal, hanem a fűtési szezon kezdetéig – ismertette.

Jövő héttől az erdőgazdaságoknál is lehet tűzifát venni, amelyre hatósági árat fog megállapítani a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten. Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy az energiaintenzív iparágakban támogatási programot indítanak.

A miniszter a Kormányinfón azt mondta, az erdőgazdaságok mindenkinek tudnak biztosítani tíz köbméter fát, ami egy háztartás téli fűtésére elegendő.

Szólt arról is, hogy szénprogramot is indítanak. A jelenlegi 50 ezerről akár 280 ezer tonnára is emelhető a kitermelés külszíni fejtés esetén, az ehhez szükséges lépéseket a következő napokban a kormány megteszi.

Gulyás Gergely a termelési láncok fenntartásával indokolta, hogy az energiaintenzív kis- és közepes vállalkozásoknak támogatási programot dolgoznak ki a gázra és a villanyra.

Megerősítette, hogy a távhő ára a lakossági fogyasztóknak nem változik. A kormány programot indít, hogy minden távhővel fűtő lakást mérőórával lássanak el – közölte a miniszter.

forrás: MTI 09-08

Kiegészítés: Agrárminisztérium (2022-09-08 kb 14 órakor FB-on)

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Érdekmentes vélemény az EU Erdészeti Stratégiájáról

Következő cikk

Biomassza-felhasználás energetikai célra, 2021. évStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések