FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Kemény lombos fát keres a lakosság

Fotós: Lang Róbert

Somogy megye: Van olyan kereskedés, ahol a rezsicsökkentés módosításáról szóló, másfél hónappal ezelőtti bejelentés óta majdnem az egész éves tűzifamennyiséget eladták.

Mint arról a SONLINE pár napja beszámolt továbbra is akadozik a tűzifaellátás Somogyban. – A Sefag Zrt. nagy figyelmet fordít a természetvédelmi szempontok érvényesülésére, emiatt gazdálkodásunkba beépült, hogy a vegetációs időszakon belül kisebb volumenben végzünk fakitermelést – közölte érdeklődésünkre a társaság. –  A háború, a gázár emelés okozta erőteljes lakossági kereslet miatt kis mértékben módosítottunk ugyan a termeléseink ütemezésén, ennek ellenére jelenleg a kereslet elhagyta a kitermelés volumenét. Ebből adódóan átmeneti fennakadások tapasztalhatóak, amelyek az őszi, nagyobb léptékű fakitermelések elindulása után terveink szerint normalizálódnak. 

A zrt. tájékoztatása szerint a lakosság elsősorban kemény lombos tűzifát keres, amelyet csak hosszabb szállítási határidőre tudnak vállalni. A lakossági befizetéseket a fakitermelés ütemében fogadják az eddig is keresett és rendelkezésre álló fafajok tekintetében. Azt is közölték:  a lakosság egyre nagyobb mértékben keresi a konyhakész (hasított, darabolt) tűzifát, amelynek kiszolgálása érdekében több fejlesztést kezdeményeztek.

forrás: SONLINE 09-03

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ukrajna: lesz-e elég tűzifa?

Következő cikk

Sikeres és fenntartható erdőgazdálkodás TolnábanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések