FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzgyújtási tilalom visszavonása

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2022. szeptember 28-tól (szerda) a következő megyékben visszavonásra kerül a tűzgyújtási tilalom: Bács-Kiskun, CsongrádCsanád. Ezzel az intézkedéssel Magyarország teljes területén megszűnik a tűzgyújtási tilalom.

Az alacsonyabb napi átlaghőmérséklet miatt megnőtt a relatív nedvesség és az érintett megyékben lehullott csapadék az elmúlt időszakban már a 10 órás holt biomassza nedvesség tartalmát is növelte, a tűzkockázatot csökkentette. Az 1 órás holt biomassza nedvességtartalmára pedig kedvezően hat a reggeli harmatképződés.  Az elkövetkező 48 órában nagy valószínűséggel további csapadék  várható.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

forrás: NÉBIH – ERDŐTŰZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Magyar bababútorgyártó hódította meg Európát

Következő cikk

Erdőtüzek előrejelzéseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…