FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Magyar bababútorgyártó hódította meg Európát

Közel harminc éve a piacon, amely során mind a faipar, mind a bútoripar jelentős változásokon esett át, az ifjúsági és bababútorgyártó cég mégis folyamatosan jelen volt, és mindeközben meghódította Európát. Minek köszönheti sikerét a Faktum Bútor Kft?

A cég története 28 évvel ezelőtt kezdődött, egy gyermeknek fabrikált bútorral, amelynek az egész család és ismerősök sokasága is csodájára járt. Minőség és praktikum, kell ennél több az újdonsült szülőknek? A közel három évtizedes töretlen siker mögött ennél jóval több áll. Hogyan került be a „Superbrands” márkák közé, hogyan vált „mintaüzemmé” és nemzetközi szinten is elismertté a Faktum bútor?

Családok igényeinek való megfelelés

A bútorgyártás egy olyan iparág, ahol a minőség kulcsszó a termékek értékelése során. Különösen igaz ez bababútorok esetében, ahol az újdonsült szülők igyekeznek a lehető legminőségibb és legbiztonságosabb bútorokkal berendezni gyermekük életterét. A Faktum azon kevés gyermekbútorgyártók közé tartozik, ami megfelel a TÜV SÜD minőségbiztosítási előírásainak, a bútorok gyermekek által történő egyedi felhasználási módjainak (például rágás) esetén is garantálva a szülőket a biztonságról.  A bútorok felületei olyan bababarát anyagokkal vannak kezelve, amelyek nyállal érintkezve sem oldanak ki káros anyagokat.

Technológiai fejlesztések

Közel három évtized alatt rohamos technológiai fejlődésen ment át a bútoripar, amelyhez alkalmazkodni kell a versenyképesség fenntartása érdekében. A Faktum 1996-ban szerezte be első CNC fúrógépét, ma már olyan modern gépekkel támogatja a fejlett gyártástechnológiát, mint a szabászgép, a környezetbarát festőgép vagy a magas minőség szempontjából fontos automata élzárógép. Az elmúlt évek jelentős fejlesztéseit a Modern Mintaüzem Program is elismerte, amelynek keretein belül érdeklődő látogatók megismerkedhetnek a bútorgyártó négy fő gyártástechnológiájával: bútorlap-megmunkálás, tömörfa feldolgozás, felületkezelés és csomagolás.

Trendkövető és trendalkotó filozófia

Az ifjúsági és bababútorok elsődleges szempontjai a biztonság és kényelem, éppen ezért a dizájn és a megjelenés háttérbe szorul. A bútorgyártó innovatív megoldásainak köszönhetően azonban a szülőknek nem kell választaniuk a praktikum és az esztétikum között, hogyha gyermekük bútorairól esik szó. A forradalmi és újszerű látásmódot a szakma is díjazza, amelynek eredményeképpen a Faktum bababútorai bekerültek az OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás top 10 kiállító tervezői darabja közé.

Nemzetközi jelenlét

A Faktum történetének első exportja egészen 1998-ra vezethető vissza, ami után a bababútorgyártó cég megállíthatatlanul belesodródott a nemzetközi terjeszkedésbe. A minőségi magyar tervezésű, magyar gyártású magyar bútorok jelenleg 14 országban elérhetőek, amelyeket Európa szerte bizalommal választanak kisgyermekes és újdonsült szülők. Hazánkban a bababútorok online és országosan két márkaboltban is elérhetőek.

Amennyiben megpróbálnánk egy szóval megfogalmazni, hogy mi a siker titka, akkor azt mondhatnánk, hogy az agilitás. Mi sem támasztja ezt jobban alá, mint Vas Árpád igazgató és tulajdonos szavai: „Érezzék, hogy a megújulás a változásokhoz való alkalmazkodás, valójában rendületlen újjászületés.”.

(x) Faktum Bútor Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

VELUX Healthy Homes Barometer

Következő cikk

Tűzgyújtási tilalom visszavonása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések