FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdésznők Országos Találkozója

2022. szeptember 22-23-án a Bakonyerdő Zrt. Pápai Erdészete adott otthont az Erdésznők Országos Találkozójának Döbröntén.

Őszi, kissé hűvösebb, de napsütéses időjárás várta az ország számos tájáról érkező közel nyolcvan erdészhölgyet. A pandémia miatti több éves kihagyás után ismét megtartották az Erdésznők Országos Találkozóját, melyet több mint három évtizede, 1988-ban rendeztek meg először, Sopronban.

A főként férfiak alkotta szakmában egyre több nő dolgozik sikeresen különböző munkakörökben, a rendezvény munkájuk elismerése mellett a mindennapok feladatiból rövid időre kiszakítva szakmai, baráti találkozásra ad lehetőséget.

Az érkezés és regisztráció után Varga László a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója megemlékezésre szólította a résztvevőket, mely során dr. Ráczné dr. Schneider Ildikóra, az Erdésznők Országos Találkozójának egykori elindítójára, prof. dr. Fábián Attila rektor szavaival emlékezett. Az emlékező főhajtást követően röviden bemutatta a Bakonyerdő Zrt. tevékenységét is. A vezérigazgatói előadás után Stubán Zoltán, a Pápa Helyi Csoport elnöke is köszöntötte a résztvevőket.

A két napos program Pápán kisvonatos városnézéssel, az Esterházy-kastély és a Kékfestő Múzeum megtekintésével indult. A vállalkozó szelleműek pedig esti csillagfény-túrán gyalogolhattak a döbröntei Szarvaskő várának romjaihoz, ahol a Szarvaskör Egyesület tagja kalauzolta az erdészhölgyeket a térség geológiai adottságaiban és a vár múltjának történetében.

Másnap a Gannai Plébániatemplom és Esterházy Mauzóleum izgalmas bemutatását követően erdei programok következtek: a hölgyek kisvonatra ülve ellátogattak a bakonyi Gyilkos-tóhoz, ahol Korn Ignác a Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepűi Erdészetének vezetője mutatta be Hubertlak egykor élettel teli vadászati múltját, illetve a jelenkori ökoturizmusban betöltött aktív jelenét.

A kisvonat következő megállója, egy rövid sétával fűszerezve a Forrasztókői egzótakert volt, ahol a bakonyi bükk gazdálkodásról és a közjóléti, turisztikai feladatokról kaphattak képet a résztvevők, miközben Majer Antalról is megemlékeztek. A hagyományokhoz hűen az örökzöld fák árnyékában felcsendült az Erdész himnusz is.

Az egzótakertben található kilátópont meghódítását követően a rendezvény Huszárokelőpusztán közös ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult. Jövőre az Egererdő Zrt.-nél folytatódik az éves találkozók hagyománya.

Az Erdészeti Lapok következő, októberi lapszámában olvasható majd bővebb beszámoló az eseményről.

A rendezvényen készült fényképeket a szövegkapcsolóra kattintva tekintheti meg, az Egyesületi események képgalériában.

forrás: OEE 10-03

Előző cikk

Mindenki ismeri, nem mindenki szereti

Következő cikk

FAGOSZ taglista - 2022.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések