FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdész hölgyek találkozója

A Dobó téren találkoztak az ország erdésznői Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Idén Egerben és Szilvásváradon rendezték az Erdésznők Országos Találkozóját. Csütörtökön Egerben a nevezetességek megtekintésével, közös ebéddel indult a kétnapos esemény, a 120 résztvevő pedig a Dobó téren elénekelte az Erdész Himnuszt.

A második napot Szilvásváradon töltötték a vendégek és az Egererdő Zrt. hölgy munkatársai, kipróbálták a kisvasutat is, illetve szakmai programként a 2017-es hókár következményeit tanulmányozhatták a szilvásváradi erdőkben, vagy a Szalajka-völgyi ökoturisztikával, múzeumokkal, erdei iskolával ismerkedhettek.

20230525 Eger
Erdésznők országos találkozója.
Fotó: Huszár Márk HM  
Heves Megyei Hírlap
Elénekelték az Erdész Himnuszt is / Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon változatos programokon vettünk részt, de érdekesek voltak. Én már nyolcadik alkalommal jöttem el, minden évben más helyszínen, más erdőgazdaság rendezi a programokat. Nyolc kolléganővel érkeztünk a Nyírerdő Zrt-vel, mindig várjuk az alkalmat, ritkán tudunk találkozni egymással, a változatos programok miatt pedig még jobb a hangulat – mondta Somné Huszti Anett oktatóközpont vezető.

Szerinte sok összetevője van, miért választja valaki az erdész hivatást, vannak, akik családi hagyományok miatt, vagy azért, mert érdekes számukra ez a hivatás.

120 erdésznő énekli az Erdész Himnuszt Egerben – kattints a képre a videó megtekintéséhez

– Én erdőpedagógus vagyok, de az erdőszeretet, a természet imádata motivált. Az erdei iskolánkba minden nap érkeznek csoportok, óvodásokat, iskolásokat, egyetemista hallgatókat is fogadunk, benne van az életünkben az erdő – tette hozzá a debreceni erdőpedagógus.

20230525 Eger
Erdésznők országos találkozója.
Fotó: Huszár Márk HM  
Heves Megyei Hírlap
Az egész országból jöttek erdésznők Egerbe / Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az eseményt az Egererdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Egri Helyi Csoportja közösen szervezte.

forrás: HEOL

Előző cikk

Zöld Város - Zöld Nagykanizsa

Következő cikk

Kisnémedi zöld infrastruktúra fejlesztéseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések