FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdésznők Kongresszusa – WFC

Panorama of a scenic forest of fresh green deciduous trees with the sun casting its rays of light through the foliage

Az Egyesült Államok 38 államából, három kanadai tartományból és további nyolc törzsből közel 500 résztvevő személyesen és virtuálisan vett részt az október 17-és 20 között Minneapolisban megrendezett első Erdésznők Kongresszuson (WFC – Women’s Forest Congress).

A résztvevők szerteágazó és kollektív szakértelmüket felhasználva stratégiákat és megoldásokat dolgoztak ki, és állásfoglalásokat javasoltak az erdészet és a nők számára a ma és a jövő legsürgetőbb kihívásainak kezelésére.

“‘Ez az első alkalom, hogy olyan teremben vagyok, ahol ennyi nő kötődik az erdészethez. A Women’s Forest Congress messze az egyik legjobb szakmai rendezvény volt, amelyen valaha részt vettem; mindenkit összehozott, és segít megváltoztatni a helyzetet. Hivatásként dolgozunk” – mondta Ebonie Alexander, a Black Family Land Trust ügyvezető igazgatója és a WFC tanácsadó testületének tagja.

A kongresszusi témák tükrözik az elkötelezettséget

A kongresszuson elhangzott témák között szerepelt a méltányos vezetés és a befogadás; munkaerő-lehetőségek, a toborzás, a megtartás és az előmenetel javítása; nők, mint a változás katalizátorai; napjaink legnagyobb erdészeti kihívásainak kezelése és egymás támogatása. “A világ az erdészet és erdészeti termékek szektorára támaszkodik, hogy megoldásokat találjon a környezeti kihívásokra, és amikor sokféle perspektívát ölelünk fel, hogy az terítékre hozzuk mindazokat a témákat, a lehetséges újításokat amelyek oly régóta hiányoztak a beszélgetésből, akkor a legjobbakat kapjuk.” – mondta Tia Beavert, a törzsi erdők menedzsere, a Yakama Nation törzsi erdészetének és a WFC tanácsadó testületének tagja. A WFC teret biztosított ezeknek a témáknak a megvitatására, valamint a WFC határozatainak megalkotására, amelyek változást követelnek az erdészeti és erdészeti termékek ágazatában.

A jelenlévőknek lehetőségük volt befolyásolni a határozatokat

A különböző tapasztalatok és nézőpontok képviseletére jelölt és kiválasztott 39 küldött végighallgatta a kongresszust, a tanácskozás befejezése után, és a kongresszus zárásaként bemutatta a záródokumentumot.

„A közel 500 résztvevővel és több mint 40 pénzügyi támogatóval a Women’s Forest Congress bebizonyítja, hogy egy álom valósággá válhat, ha összehozzuk a hasonló gondolkodású nőket. Ez még csak a kezdet” – mondta Antomia “Mia” Farrell, a Sokszínűség, méltányosság és befogadás, a Kentucky Egyetem Mezőgazdasági, Élelmiszer- és Környezetvédelmi Főiskolája hivatali dékánhelyettese, aki az eseményen részt vett.

Jóváhagyott WFC határozatok

A 2022-es Erdésznők Kongresszusa Nyilatkozatát jóvá hagyták, és a záró dokumentum a cselekvésre való felhívást foglalja össze.

A Women’s Forest Congress kihívást jelent az erdészeti és erdészeti termékek ágazatában működő szervezetek számára, hogy:

  • Erdészeti munkaerő-lehetőségeket kell teremteni mentorprogramok, szakmai továbbképzés, ösztöndíjak révén minden érdeklődő nő számára, különös tekintettel azoknak a megszólítására, befogadására, akiknek segítségre van szükségük, vagy akik segítséget kérnek útjuk bármely szakaszában;
  • Kiterjeszteni a toborzást szélesebb hálózatok bevonásával és a tehetségek hálózatának kiépítése révén az erdészekkel, valamint az erdészeti és erdészeti termékek ágazatával való kapcsolatteremtéssel és a fiatalok és a hallgatók számára történő bemutatásával, és szakmai gyakorlati lehetőségek megteremtésével stb.;
  • Kiépíteni a mentális egészséggel kapcsolatos támogató munkahelyi rendszereket, és olyan képzéseket, amelyek az egészséges életmódot népszerűsítő programokat foglal magában, mint például a családi szabadság, a rugalmas munkabeosztás, a nagyvonalú nyaralási tervek, a szociális lehetőségek és a holisztikus wellness programok;
  • A különböző munkakörök népszerűsítése, a rugalmasság ösztönzése, és annak biztosítása, hogy minden munkakör teljes mértékben hozzáférhető legyen;
  • Legyen lehetőségük az alkalmazottaknak a mentális, érzelmi, fizikai és spirituális egészség prioritásként való kezelésében, és egészséges viselkedési formákat modellezzen mások számára;
  • Biztonságos, hívogató és barátságos munkaterületet hozzon létre mindenki számára, ami nagyobb jólétet, nagyobb munkahelyi megtartást, magasabb termelékenységet, jobb kreativitást és érzelmi központú döntéshozatalt eredményez;
  • Értékeljük a nők kompenzációját, és támogassák a méltányos fizetéshez vezető utat minden szinten, beleértve a különböző nemzetiségek közötti identitások, közösségek és demográfiai adatok közötti eltéréseket;
  • Szándékosan azonosítsa és támogasson több nőt és alulreprezentált csoportokhoz tartozót vezető pozíciók elérésében;
  • Növelje a történetek, tapasztalatok elmondását konferenciákon, tréningeken és workshopokon; és
  • Alkalmazzon modelleket és kereteket, hogy megoldásokat hozzon létre és valósítson meg a legnagyobb erdészeti kihívásokra, amelyek a nők erősségeire épülnek, mint például a befogadó, együttműködő és többléptékű holisztikus gondolkodás.

A 2022-es Nők Erdei Kongresszusának résztvevői, támogatóink és partnereink elkötelezték magukat, hogy szervezeteinken, hálózatainkon, partnerségeinken és befolyási övezeteinken keresztül előmozdítják ezeket az akciókat.

Hiking in rain. Hiker walking on pine forest path on rainy day wearing raincoat

Hálózatépítés ma és holnap

A WFC élt a benne rejlő lehetőségekkel, hogy ösztönző és barátságos fórumként szolgált az erdőkre vonatkozó stratégiák és megoldások kidolgozására. Az erdészeti ágazatban tevékenykedő nők megosztották egymással szakmai és személyes tapasztalataikat, alakították a legújabb innovációkat, és átgondolták, hogy tetteik miként gyakorolhatják a legmélyebb hatást a ma és a holnap erdészetére. A kongresszus egyik csúcspontja volt a lehetőség, hogy egy közel 500 nőből álló közösség találkozzon. A Kongresszus sokszínűsége a közösségteremtés és a változás előmozdítása iránti elkötelezettséget mutatta. Mindenkit szeretettel vártunk: nőket és szövetségeseket minden korosztálytól, nézőponttól, kulturális háttértől, szakmai szinttől, képességektől és iskolai végzettségtől függetlenül, csakúgy, mint a transz, nem bináris és nemileg nem megfelelő résztvevőket.
“Izgatottan várom, hogy új ötletek alapján cselekedhessek, fejleszthessem személyes képességeinket, és cselekvésre ösztönözhessem magunkat és másokat. Továbbra is meg fogjuk találni a módját, hogy együtt haladjunk előre” – Nadine Block, a fenntartható erdőgazdálkodás kezdeményezés közösségi és kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke és WFC delegált.

Az Erdésznők Kongresszusáról

A Women’s Forest Congress egy olyan fórum, ahol stratégiákat és megoldásokat dolgoznak ki az erdészek számára a befogadók szemüvegén keresztül. A nők az erdészet területén összefogtak, hogy megosszák személyes és szakmai tapasztalataikat, kapcsolatba lépjenek más nőkkel az ágazatban, kialakítsák a legújabb innovációkat, és átgondolják, hogy a szempontjaik alapján tett lépések milyen hatással lehetnek az erdészet jövőjére. Olyan erdész közösséget képzelünk el, ahol egyetemes egyenlőség, befogadás és közös összetartozás érzése uralkodik. Minden hang hallható, támogatott és felhatalmazást kap. Mindennek befolyása és hatása megnyilvánul az erdőkkel való kapcsolatainkban.

forrás: Forestpress 10-27

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Lovaskocsival lopták a fát

Következő cikk

Együttműködésben az erdőgazdálkodó és a rendőrség



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések